Alice Cavaleru, la spital cu fetița: Am ascultat vorbele doctorului aproape înghețată

Foto Instagram / Alice Cavaleru
Foto Instagram / Alice Cavaleru

Alice Cavaleru a devenit mamă pentru a doua oară, la începutul lunii septembrie. La scurt timp, a ajuns cu fetița la spital: „În sfârșit, mă simt pregătită să vă povestesc momentele grele prin care am trecut cu Alegra.”

„Viața reală de mamă nu e ca pe Instagram, doar cu poze frumoase și multe inimioare. Viața de mamă e cu bune și cu rele. Viața mea cu Alegra a fost cu bune și cu rele încă de când s-a născut, dar partea mai puțin plăcută am preferat să o țin doar pentru noi la momentul respectiv. Acum simt că pot împărtăși cu voi lucrurile groaznice prin care tocmai am trecut. Mi-a luat ceva timp să mă adun și să fiu pregătită să povestesc. Nici măcar prietenilor sau mamei mele nu am putut să le spun, pentru că simpla încercare de a pune în cuvinte mă făcea să retrăiesc momentele alea dureroase”, și-a început astfel Alice Cavaleru mesajul publicat în mediul online.

„Când avea Alegra două săptămâni, într-o seară, pregătind-o de somn, am sesizat că are fața umflată rău pe o parte. L-am anunțat pe Vladimir că plec la spital cu ea și am ieșit imediat pe ușă. A urmat cea mai lungă și urâtă noapte pe care o poate avea o proaspătă mămică”, a spus ea. „Diagnostic: parotidită infecțioasă – lucru foarte rar întâlnit la un bebeluș atât de mic. A doua zi de dimineață a început tratamentul cu antibiotic. Au fost momente grele, care au părut o veșnicie și am simțit că am fost nevoită să mă lupt pentru fiecare clipă din acea noapte”, a continuat Alice Cavaleru. Vladimir Drăghia mergea zilnic la spital pentru a le duce tot ceea ce aveau nevoie: „Am făcut tot posibilul să rămân puternică pentru ea și să nu pierd laptele. Zilele treceau greu, nopțile și mai greu, dar măcar ea se simțea din ce în ce mai bine.”

Au stat în spital cinci zile. Însă, în ziua în care urma să fie externată, medicii au anunțat-o că infecția a ajuns în sângele micuței. „Infecția ajunsese în sânge. Urma să mai stăm 7 zile în spital. Alegra trebuia să primească un alt antibiotic conform antibiogramei”, a explicat Cavaleru. „Am ascultat vorbele doctorului aproape înghețată. Îmi doream doar să fie ea suficient de puternică și să treacă cu bine peste acest hop. După ce a ieșit doctorul din salon, m-am dezmeticit și am realizat că asta înseamnă încă 7 zile fără Zora. Am simțit cum mi se rupe inima în două. Să fii mamă de doi copii și să poți sta doar lângă unu. Am cedat și în sfârșit am plâns. Mă simțeam captivă în acel salon, mă temeam pentru binele puiului meu mic și pentru inima frântă a celui mare”, a povestit Alice Cavaleru.

„Acum Alegra este, în sfârșit, bine. Simt că experiența prin care am trecut amândouă la atât de puțin timp după ce am ținut-o în brațe pentru prima dată, ne-a apropiat și mai mult. Are o lună de viață, iar jumătate din acest timp am avut inima cât un purice pentru puiul meu”, a mai spus soția lui Vladimir Drăghia.

Ce a povestit Alice Cavaleru înainte să nască a doua oară

Alice Cavaleru a povestit cum a reușit să o liniștească pe fiica ei, Zora. Soția lui Vladimir Drăghia a lăsat-o la părinții ei pe Zora, însă micuța nu a putut să doarmă fără ea. De la distanță, vedeta a fost nevoită să o liniștească.

„Mă minunez în fiecare zi de capacitatea iubirii de mamă de a mă transforma în cea mai bună variantă a mea. În iubirea de mamă nu e loc de orgoliu sau alte sentimente care să o umbrească. Desigur, există multă frustrare, neputință și tristețe când nu reușești să oferi tot ce ți-ai dori sau când te depășesc situații pe care ai vrea să poți să le rezolvi cu praful tău magic de mamă.

Azi-noapte Zori a dormit fără mine și, la 12 nopatea, m-a sunat mama mea disperată că s-a trezit la puțin timp după ce au adormit și de o oră plângea fără oprire. Doar repeta „vreau să stau cu mami acum" mecanic, printre suspine. Nici nu deschidea ochii. Eram pe video call și nu mai știam ce să-i spun ca să o liniștesc puțin. Apoi mi-a venit ideea să-i cânt. După un timp, s-a calmat puțin și asta mi-a dat timp să mă adun și să-mi dau seama că mai bine îi spun povești pentru că așa o adorm în fiecare seară. Am lăsat de mult cântecele la somn. Așa am reușit să mă înțeleg cu ea. Voia să stea doar cu mine (adică cu telefonul pe video call cu mine) în camera ei și să-i spun povești. Și așa am stat 40 de minute, pe jos, în baie, și i-am spus povești până a adormit. Le-am citit de pe internet, recunosc, pentru că nu aș fi avut capacitatea să mă adun ca să improvizez. A trecut. Se pare că s-a mai trezit o dată, spre dimineață, dar a reușit să adoarmă la loc. A fost o noapte grea, nu prea am dormit și am capul greu, dar am și o mică victorie: am reușit să o liniștesc și să o adorm de la distanță”, a scris Alice Cavaleru pe contul de Instagram.

„De frica acestor momente îmi doresc ca din când în când să doarmă singură, nu că nu aș vrea să mai doarmă cu mine. Vreau doar să poată să doarmă fără mine dacă e nevoie, dar pare că mai avem până acolo. E greu, dar îmi iubesc viața mai mult ca oricând pentru că e Mușețica mea în ea și îmi doresc să am o viață lungă pentru că nu vreau să o las singură”, a transmis vedeta.

„Și când mă gândesc că o să o iau de la capăt cu al doilea meu pui și o să am sentimentele astea la dublu!”, a conchis Alice Cavaleru.

Într-un alt mesaj, publicat tot pe Instagram, Alice Cavaleru spunea: „Când am aflat la 25 de ani că o să fiu mamă, mi-am imaginat multe lucruri, dar abia acum, când Zora se apropie de 5 ani, am realizat un lucru foarte important: copila mea devine oglinda mea. Tot ce fac, ce spun, ce simt (și nu doar când e Zora de față) se reflectă în sufletul ei. Și simt că aici e marea provocarea. Pentru că atunci când îți privești copilul, te descoperi și pe tine. Și ai face bine să te "gospodărești" ca să îți placă ce vezi pentru că, de multe ori, părinții pun pe copii o presiune care lasă rani adânci pentru că nu se plac pe ei înșiși. Și am fost nevoită să devin părinte la rândul meu ca să înțeleg suferințe cărate inutil în suflet.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel