Aliment iubit de români, toxic pentru sănătate. Dr. Vlad Ciurea: Este un "drog legal" pentru creier

FOTO: Freepik@Mohd Azrin@ Captură YouTube@Antena 3 CNN
FOTO: Freepik@Mohd Azrin@ Captură YouTube@Antena 3 CNN

Un produs alimentar pe care românii îl percep ca fiind normal poate avea consecințe grave asupra stării de sănătate. Renumitul medic Vlad Ciurea atrage atenția asupra riscurilor pe care acest aliment le implică.

Dr. Vlad Ciurea a explicat care este un aliment care ne afectează sănătatea și ne induce în eroare creierul să-l consumăm tot mai mult. Ceea ce este îngrijorător este că acesta se regăsește în majoritatea produselor pe care le achiziționăm.

Alimentele pe care le ingerăm zilnic au un impact negativ asupra sănătății noastre, iar specialiștii sugerează să le evităm pe cât se poate. Deși poate pentru unii nu este o surpriză, este vorba despre zahăr, pe care îl consumăm frecvent.

Un "drog legal" care induce dependență psihologică

Neurochirurgul subliniază că zahărul poate fi perceput ca un „drog legal”, în special cel rafinat, fiindcă induce dependență psihologică, influențând regiunile creierului asociate cu plăcerea și recompensa, la fel ca și alte substanțe interzise.

El atrage atenția că românii manifestă o atitudine iresponsabilă față de consumul de zahăr și nu realizează cât de mult îl ingerăm în fiecare zi, având în vedere că multe alimente îl includ fără ca noi să ne dăm seama.

”Creierul are câțiva dușmani principali: stresul, zahărul în cantitate mare, alcoolul, tutunul care îngustează vasele de sânge și drogurile. Parcă îi place creierului uman această adicție pentru lucrurile interzise. Nu știu să spun care este mai grav”, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Specialistul avertizează că este important ca tinerii și copiii să nu fie obișnuiți cu zahărul. Unul dintre motivele principale pentru acest lucru este dependența pe care o cauzează. În loc de acesta, pot fi utilizate zahărul din fructe, mierea sau ștevia, care oferă aceeași dulceață fără a aduce riscurile asociate consumului de zahăr.

"Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul"

„Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție. Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele. Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate. De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!”, a spus  Dr. Vlad Ciurea.

Pentru a obține efecte benefice asupra sănătății creierului, expertul sugerează includerea ciocolatei negre în dietă. Chiar dacă nu este o alegere dulce, aceasta conține substanțe extrem de utile pentru funcționarea creierului.

„Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună. Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a completat doctorul, conform România TV.

Un adevărat panaceu

Totodată, medicul a explicat în alte intervenții, că există un aliment care poate face și mai mult bine decât ciocolata neagră. Usturoiul rămâne a fi unul dintre cele mai importante alimente minune, iar doctorul a explicat de ce ar trebui să îl consumăm zilnic.

”Usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare... De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?

Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit să consume usturoi, de ce consumă acest usturoi?

Eu am lucrat în Danemarca și făceam o pauză, dacă nu aveam de operat. Poporul Danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, să își îmbunătățească starea genetică, așa că spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduceau un usturoi special, din Spania, care nu mirosea atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți. Mult mai bun și mai sănătos”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea anterior. Vezi toată știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel