Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentația copiilor și a desființat câteva dintre miturile care circulă printre părinți.
"Am auzit tot felul de bazaconii și aberații, cu privire la alimentația copiilor, multe dintre recomandări fiind făcute de nutriționiști ne-medici, care nu fac nicio diferență între curele de slăbire dedicate adulților și alimentația necesară unui copil în creștere. Tocmai pentru că toată lumea vă spune ce să faceți, eu aș vrea să vă recomand ce să NU faceți, în ce capcane ale idealismului alimentar, perfecționismului nutrițional și ortorexiei psihice să nu cădeți.
Cele 3 mese + 2 gustări zilnice NU sunt obligatorii, cu excepția situației în care copilul este slăbănog, foarte activ (ca efort fizic) și spune că îi e foame; în prezent s-a renunțat la gustarea de ora 10-11 (dacă există mic dejun) și se practică gustarea de ora 16-17, dar numai când e justificată de foame. NU există alimente sănătoase și nesănătoase, totul ține de cantitate; mezelurile și brânzeturile sunt concentrate de carne/lapte, de aceea se mănâncă în cantitate mică (2-3 felii); dulciurile și zahărul sunt produse adresate plăcerii, de aceea se mănâncă rar/ocazional; băuturile răcoritoare (naturale sau carbogazoase) nu sunt apă, ci desert, deci tot rar se consumă și ele", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.
"Alegeți întotdeauna răul cel mai mic, acceptați compromisul: mai bine pufuleți decât chips-uri, mai bine chips-uri decât suc, mai bine covrig decât stick-suri, mai bine stick-suri decât baton de ciocolată, mai bine baton de cereale decât baton de ciocolată etc. Colectivitatea expune copiii la multe tentații, nu fiți absurzi crezând că sănătatea lor va avea de suferit dacă vin în contact cu astfel de produse, important e să NU facă un obicei din consumul lor", a mai scris Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu