Alimentația proastă scade calitatea spermei

Femei Bărbați
Femei Bărbați

Grăsimile afectează fertilitatea bărbaţilor, în schimb, acidul gras nesaturat Omega-3 îmbunătăţeşte calitatea substanţei secretate de organele genitale masculine.

Un studiu realizat pe 99 de bărbaţi care au urmat un program al unei clinici de fertilitate a demonstrat că masculii care au o alimentaţie nesănătoasă, inclusând aici și alimentele fast-food, au şi o calitate mai proastă a spermei, relatează BBC.

Din contra, consumul de Omega-3, acid gras nesaturat care se găseşte în peşte şi în plantele care produc ulei, a fost asociat cu o calitate bună a spermei.

Subiecţii au fost testaţi timp de patru ani asupra dietei pe care o ţin când li se recolta substanţa secretată de glandele sexuale masculine.

În comparaţie cu cei care mânâncă sănătos, bărbaţii care consumă alimente cu grăsimi multe au avut o cantitate mai redusă a spermei cu 38%, dar şi o concentraţie cu 38% mai slabă – este vorba de numărul de spermatozoizi pe unitate de volum de spermă.

 “Trebuie adăugăt şi argumentul greutăţii şi cel al unei diete bune când se vorbeşte de beneficiile aduse fertilităţii", a declarat doctorul Allan Pacey de la Universitatea Sheffield. Cu toate acestea, 71% dintre participanţii la studiu erau consideraţi graşi şi chiar obezi, ceea ce a putut duce la influenţarea acestor rezultate. Cu toate acestea, niciunul dintre subiecţi nu a avut o calitate a spermei sub normele limite de sănătate impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel