Substanțele fitochimice din alimentele vegetale pot ajuta la prevenirea bolilor precum cancerul. Acestea reduc inflamația, previn deteriorarea ADN-ului.
* spanacul - plin de nutrienți care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina K care ajută la coagularea sângelui, carotenoizi care sunt antioxidanți ce pot ajuta la combaterea cancerului, folat, care ajută la formarea și repararea ADN-ului, glicoglicerolipidele, care pot fi deosebit de benefice împotriva cancerului de prostată, de sân și de stomac.
* sfecla - pigmentul roșu din sfeclă provine din betacianina - fitochimic care ar putea proteja împotriva dezvoltării celulelor canceroase. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației care poate duce la cancer. Sfecla conține, de asemenea, 4 grame de fibre per cană, ceea ce vă poate ajuta să vă reduceți riscul de cancer. Sfecla poate fi gătită și savurată într-o varietate de moduri, inclusiv aburită, murată, prăjită, fiartă sau crudă.
* conopida - a fost bine studiată pentru potențialul său de combatere a cancerului. Conopida conține următorii compuși benefici: Indol-3 carbinol, care reduce cancerele sensibile la hormoni; sulforafan, care dezactivează compușii care cauzează cancer; fibre, care ajută la prevenirea cancerului.
* turmeric - este un condiment indian folosit adesea în mâncărurile cu curry. Culoarea galben strălucitor a curcumei provine din curcumină, care este un antioxidant puternic. Peste 5.000 de articole au fost publicate în reviste medicale despre curcuma. S-a demonstrat că curcumina ucide celulele tumorale într-o varietate de moduri. Majoritatea substanțelor care previn cancerul fie împiedică formarea cancerului, fie împiedică răspândirea acestuia. Curcuma face pe amândouă.
* ceapa aparține familiei de legume Allium, care include și usturoiul și prazul. Allium împreună cu legumelecrucifere sunt printre cele mai bune două familii de legume care luptă împotriva cancerului. Dioxina este un tip de toxină care cauzează cancer care se găsește în fumul de țigară, gazele de eșapament, carnea gătită, peștele și lactatele. O lingură de ceapă roșie crudă conține fitonutrienți despre care s-a demonstrat că reduc toxicitatea dioxinei la jumătate.
Lista completă o găsiți pe DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News