Alimente care cresc tensiunea arterială. Sunt consumate la micul dejun și afectează inima

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Emrah Tolu)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Emrah Tolu)

Există câteva alimente care, de obicei, sunt consumate la micul dejun și care îți afectează inima. Tensiunea crește din cauza consumlui acestor produse.

Alegeri prezidentiale 2024

Trei alimente populare pentru micul dejun în Marea Britanie pot fi dăunătoare inimii, indică rezultatele unor noi studii. Hipertensiunea arterială este una dintre cauzele bolilor de inimă, accident vascular cerebral şi atac de cord. În general, carnea este considerată un produs sănătos, dar totul depinde de tipul ei.

De exemplu, carnea roşie (vită, porc etc.) conţine multe proteine, vitamine, minerale, dar produsele din carne precum slănină, şuncă şi cârnaţi pot fi dăunătoare organismului. Acestea cresc riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, astfel încât trebui evitate pe cât posibil, scrie Rador, citând novinite.bg.

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, carnea roşie poate creşte tensiunea arterială cu circa 17%. Cercetarea a inclus 44.616 de persoane din Franţa. S-a constatat că cei care au mâncat cinci sau mai multe porţii de carne roşie pe săptămână au avut cele mai mari valori ale hipertensiunii arteriale.

Mai mult, un articol publicat în Critical Reviews in Food Science and Nutrition afirmă că doar 50 de grame de carne consumate în fiecare zi sunt suficiente pentru a creşte riscul de a dezvolta hipertensiune arterială. Motivul pentru care slănina, şunca şi cârnaţii cresc probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială este că aceste mezeluri conţin multă sare.

Albușul de ou, un adevărat medicament împotriva hipertensiunii

Oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia că albuşul de ou este un adevărat medicament împotriva hipertensiunii arteriale, susţinând chiar că în unele cazuri, poate înlocui pastilele pentru reducerea tensiunii. Experimentele efectuate de cercetători au arătat următoarele: peptida RVPSL conţinută în ouăle de găină determină organismul să funcţioneze în aşa fel, încât tensiunea arterială să nu crească, scrie Rador, citând Zdrave.

După cum explică experţii, această peptidă blochează producţia de substanţe care provoacă o creştere a tensiunii arteriale. 50 de grame de peptidă RVPSL sunt aproximativ echivalentul a două ouă de găină. O astfel de doză de substanţă are acelaşi efect ca 10 miligrame de captopril - un preparat medicamentos administrat pacienţilor hipertensivi, explică oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au mai raportat că peptida în cauză, care face parte din albuşul de ou, scade hipertensiunea arterială chiar şi după prepararea termică. De aceea, medicii chinezi recomandă ca albuşurile de ou de găină să fie consumate atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratamentul hipertensiunii. Şi nu în ultimul rând, în comparaţie cu medicamentele, peptida nu provoacă efecte secundare, mai notează cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel