Jurnalista Andreea Sava prezintă, pe blogul ei, opt alimente, fiecare cu câte o proprietate extraordinară, fie de stimulare a metabolismului sau ardere a grăsimilor.
1. Urda
Conține puține grăsimi și cazeină, compusul din lapte care nu este digerat ușor de organismul uman, dar mulți aminoacizi care stimulează metabolismul și ajută la creșterea masei musculare. Cu alte cuvinte, toate eforturile depuse la antrenamente vor da roade mai repede. Plus că masa musculară consumă mai multe calorii și oricine își dorește asta fiindcă presupune că poți mânca mai mult, fără să te îngrași. ????
2. Ceaiul verde
Este o adevărată minune pentru organism. Îi dă energie, te ajută să slăbești și încetinește îmbătrânirea. Iar astea sunt doar câteva dintre beneficiile ceaiului verde. Dacă vreți să aflați mai multe, citiți articolul de AICI.
3. Ovăzul
În concepția poporului român este doar mâncare pentru cai. Dar ați văzut ce musculatură frumoasă au caii plus că nu cred că ați văzut vreunul gras, nici măcar printre cei folosiți la tracțiune, deci nu prea aleargă.
Un bol cu ovăz este extraordinar pentru micul dejun și poate fi combinat cu tot felul de fructe. Conține proteine, despre care am explicat în ce fel intensifică arderile, dar și o cantitate mare de fibre care favorizează digestia.
[citeste si]
4. Roșiile
Sunt foarte gustoase, au puține calorii și o grămadă de compuși cu rol antioxidant deci, pe deasupra, mențin pielea frumoasă și tânără.
5. Carnea slabă
Pui, curcan, carne roșie dar în cazul acesteia cu măsură, de 2 ori pe săptămână recomandă profesorul Mencinicopschi. Proteinele sunt descompuse mai greu de organism care trebuie să depună un efort mai mare așadar și procesele metabolice vor primi un impuls suplimentar. În plus, sunt esențiale pentru creșterea masei musculare, adică ceea ce ne dorim: mai mulți mușchi, mai puțină grăsime.
Desigur că nu prăjită.
Citiţi continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu