Prin cele 500 de funcții ce asigură echilibrul organismului, ficatul trebuie și protejat, dar și întărit.
Nucile și semințele
Nucile, nucile braziliene, migdalele, alunele, semințele de dovleac și de floarea soarelui, cele de susan păstrează nivelul colesterolului în limite normale, dar trebuie alese cele neprăjite și fără sare.
Păpădia
Păpădia este un aliment foarte bun și un medicament natural puternic. Conține, pe lângă clorofilă, compuși amari, care ajută la curățarea ficatului. Ai grijă, însă, să consumi plante tinere, care pot fi adăugate în mâncăruri gătite, sucuri sau salate.
Avocado
Cercetările au arătat că avocado crește absorbția de nutrienți din alte alimente, mai ales din carotenoide.
Ceapa
Ceapa conține sulfuri necesare creșterii activității enzimelor, ajutând la curățarea ficatului. Cura de detoxifiere, de exemplu, nu se poate face fără sulfuri, deoarece în lipsa lor, toxinele pot deveni mai periculoase. În plus, ceapa ucide virușii, bacteriile și fungii.
Soia
Lecitina găsită în soia ajută la metabolizarea grăsimilor ficatului și reduce colesterolul. Conține fosfatidilcolina, un acid gras esențial ce se găsește și în ouă, ce păstrează sănătoase celulele ficatului și previne depozitarea de grăsime. (Sursa: unica.ro)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News