Ne îngrășăm deoarece amestecăm haotic mai multe feluri de mâncare și cât mai multe alimente în același preparat, spune jurnalista Andreea Sava, care a realizat un top al alimentelor ce îngrașă „doar pentru că suntem obișnuiți să le mâncăm greșit”.
1. Cartofii
Ca orice aliment, dacă îi prăjești da, îngrașă și sunt încărcați cu grăsimi nesănătoase. Dacă, însă, îi mănânci copți sau fierți în coajă și apoi răciți, nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești. Prin acest proces termic de încălzire/răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care acționează ca o fibră alimentară deci favorizează digestia. Plus că, în această formă, 100 de grame au 80 de calorii. În cazul cartofilor prăjiți, aceeași sută de grame ajunge pe la 400.
În plus, în mai toate bucătăriile moderne, sunt asociați foarte greșit. Cartofii nu trebuie amestecați cu alte surse de amidon și proteine, în special carne. Singura combinare bună este cu legume.
2. Carnea de porc
Îngrașă și e nesănătoasă doar cea grasă dar asta e o problemă generală, pentru orice tip de carne. Nu face porcul notă discordantă. În rest, dacă mâncați mușchi sau pulpă, de exemplu, nu e nicio problemă.
3. Strugurii și pepenele
Au o reputație proastă din cauza conținutul mare de fructoză.
Citiți continuarea AICI.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu