Alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta unei femei

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Iată ghidul unui nutriționist expert pentru o listă de cumpărături completă care te va ajuta la orice vârstă.

Dincolo de dietele miraculoase sau cele care au ca scop pierderea în greutate, important este să ne hrănim pentru a oferi corpului nostru ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta în mod sănătos. În cazul femeilor, acestea au nevoi speciale care fluctuează în diferitele etape ale vieții.

Dacă nu știi de unde să începi și cauți un ghid de bază despre ce alimente nu ar trebui să lipsească de pe farfurie, iată opt grupuri recomandate de Cristina Bellido, nutriționist-dietetician și specialist în nutriție neuro-endocrină pe platforma Miayuno.

Alegerea zilnică a alimentației are un impact semnificativ asupra energiei, vitalității și sănătății pe termen lung, motiv pentru care trebuie să fim conștienți de tot ceea ce nu ar trebui să lipsească pentru a preveni boli sau alte probleme.

Opt grupuri de alimente pe care ar trebui să le consumi dacă ești femeie

Primul grup, care constituie baza unei alimentații complete, este format din fructe și legume. Toate acestea, fără distincție, furnizează vitamine, minerale și antioxidanți care „ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic, reduc riscul bolilor cronice și îmbunătățesc sănătatea pielii și a părului", precizează nutriționista Bellido.

În al doilea grup se află alimentele bogate în proteine slabe. Acestea „sunt esențiale pentru repararea și creșterea țesuturilor corpului", spune Cristina Bellido, și le poți găsi în carne de pasăre sau tofu. „De asemenea, legumele uscate sunt o sursă ideală pentru a menține o greutate sănătoasă și în același timp pentru a susține masa musculară", adaugă ea.

Grăsimile sănătoase și Omega-3 reprezintă al treilea grup de alimente esențiale datorită rolului lor cheie în echilibrul hormonal, sănătatea inimii și funcționarea corectă a creierului. Pentru a te asigura că acestea nu lipsesc din dieta ta, Cristina Bellido recomandă să incluzi în lista de cumpărături: avocado, ulei de măsline și nuci.

Produsele lactate sunt un grup alimentar esențial în dieta femeii, deoarece „aportul de calciu este crucial pentru sănătatea osoasă și dentară, având în vedere că femeile sunt mai predispuse la osteoporoză", confirmă nutriționista Bellido. Pentru a acoperi acest al patrulea grup, ar trebui să incluzi produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau lapte de migdale sau soia, care furnizează calciu.

În al cincilea grup al acestor alimente indispensabile, Cristina include cerealele integrale, precum ovăz, orez sau pâine integrală, toate bogate în fibre și nutrienți esențiali. Ea subliniază că acestea ajută la stabilizarea nivelurilor de zahăr din sânge, generează o senzație de sațietate și ajută digestia, evitând constipația.

Sursele de fier formează al șaselea grup. „Din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației, femeile au adesea nevoie de o cantitate mai mare de fier", precizează Cristina Bellido. Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să incluzi carne slabă și legume uscate în lista ta de cumpărături.

În cazul femeilor însărcinate sau al celor care intenționează să rămână însărcinate, nutriționista Bellido recomandă să nu fie neglijat aportul de acid folic prin dietă. Prin urmare, spanacul, sparanghelul sau cerealele fortificate alcătuiesc al șaptelea grup.

Ajungem la al optulea grup de alimente esențiale. În această situație, Cristina Bellido subliniază importanța antioxidanților prezenți în fructe de culoare roșie, cum ar fi căpșunile, roșiile sau afinele. „Aceștia ajută la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi și pot reduce riscul unor tipuri specifice de cancer întâlnite frecvent la femei.", potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel