Pe masură ce trec anii, oamenii înaintează în vârstă, organismul își pierde din vigoare și agerime, iar creierul nu face abstracție de la asta. Vestea bună este că îți poți crește șansele de a menține sănătatea creierului dacă adaugi în dietă mâncăruri și băuturi „inteligente”, scrie 1.Cafeina te face mai alert.
Nu există nici o pastilă minune care sâ-ți crească IQ-ul, însă anumite substanțe, precum cafeina, te pot energiza și ajuta să te concentrezi. Găsită în cafea, ciocolată, băuturi energizante și unele medicamente, cafeina îți oferă un plus de energie, însă doar pe termen scurt.
2. Zahărul îți îmbunătățește abilitățile mentale.
Zahărul este combustibilul preferat al creierului – nu cristalele ci glucoza pe care o produce organismul uman din zahăr și carbodidrații consumați. Tocmai de aceea o băutură dulce îți crește pe termen scurt procesele gândirii și abilitățile mentale. Însă un consum exagerat de zahăr are efecte contrare. Ca să nu mai vorbim de kilogramele în plus pe care le vei acumula.
3.Peștele este alimentul creierului.
O sursă proteică asociată adesea cu sănătatea creierului provine din peștele bogat în omega3, un acid gras esențial pentru funcționarea și dezvoltarea ceierului. Aceste grăsimi sănătoase sunt uluitoare pentru puterea creierului: o dietă bogată în omega 3 este corelată cu riscuri scăzute de a dezvolta demență și atac cerebral; încetinirea declinului mental joacă un rol vital în îmbunătățirea memoriei, pe masură ce oamenii îmbătrânesc. Pentru un creier și o inimă sanatoase consumă de 2 ori pe saptămână pește.
4.Adaugă o doză de nuci și ciocolată.
Nucile și semințele sunt surse de vitamina E care este asociată cu o mai mică scădere a funcțiilor cognitive pe măsură ce înaintezi în vârstă. De asemenea, ciocolata neagră conține antioxidanti puternici. Mai mult, conține stimulanți naturali precum cafeina care mărește puterea de concentrare.
5.Afinele sunt super nutrienți.
Cercetările pe animale au arătat ca afinele pot proteja creierul de atacul radicalilor liberi si pot reduce efectele unor afectiuni precum Alzheimerul si dementa. Studiile au mai demonstrat ca afinele imbunatatesc atat abilitatea de a invata cat si functiile creierului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu