Unul dintre efectele alimentelor nesănătoase se referă la îmbătrânire.
Printre alimentele dăunătoare se numără cartofii prăjiţi, produsele de patiserie, carnea roşie.
1. Chipsurile, cartofii prăjiţi. În general orice este prăjit în ulei este plin de grăsimi nocive pentru organism, cu atât mai mult cartofii, care „acţionează ca un burete, absorbind cantităţi mari de ulei", explică nutriţionistul Bogdan Guinea.
2. Produsele de patiserie. Acestea dăunează prin conţinutul de făină, acizi graşi şi zahăr în exces, scrie doctorulzilei.ro.
3. Hot dog-ul, şunca, pepperoni (salam condimentat italienesc). Orice tip de carne procesată are valoare nutritivă scăzută, conţine acizi saturaţi în exces şi nitraţi, ambii contribuind la procesul inflamator.
4. Carnea roşie. Aceasta este principala sursă de acizi graşi saturaţi, care în lipsa acizilor nesaturaţi (de tip Omega-3), provoacă un dezechilibru în organism.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu