Alimentele care pot afecta fertilitatea. Ce produse trebuie să eviți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ron Lach )
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ron Lach )

Infertilitatea este o afecţiune medicală care poate fi cauzată de mai mulţi factori, inclusiv genetica, sănătatea şi dieta. Mulţi factori pot contribui la infertilitate, inclusiv dieta greşită sau utilizarea excesivă a anumitor alimente.

Alimentele care pot afecta fertilitatea

Grăsimi trans - se găsesc în alimente precum margarină, dulciuri şi fast-food şi pot reduce fertilitatea la femei.

Peştele bogat în mercur - tonul şi peştele spadă pot fi contaminaţi cu mercur, afectând în mod negativ fertilitatea.

Cofeina - poate afecta echilibrul hormonal. Consumul de alcool reduce fertilitatea la bărbaţi şi poate avea o influenţă negativă asupra ovulaţiei la femei. Alimente precum pâinea albă, biscuiţii şi pastele pot afecta nivelul de insulină din organism, favorizând apariţia infertilităţii la femei, scrie Rador, citând novinite.bg.

Carnea produsă la scară industrială - poate conţine cantităţi mari de hormoni şi antibiotice, cu efective negative asupra fertilităţii femeilor şi bărbaţilor.

Alimentele care stimulează fertilitatea

Alege alimente bogate in Omega 3:  Undă verde, așadar, peștelui albastru (hamsii, sardine, macrou), legumelor cu frunze late, dar și uleiului EVO și fructelor uscate precum nucile și migdalele.

Adăugați alimente bogate în vitamine în dieta dvs.: vitaminele importante care ajută la concepție includ vitaminele C și E, care acționează ca antioxidanți puternici. Consumați fructe proaspete și uscate, legume, leguminoase și cereale, de preferință integrale, dar nu exagerați: dacă depășiți limita de 1000 mg pe zi, de fapt, acestea pot acționa ca un antihistaminic și pot usca mucusul cervical. Vitamina A este în schimb utilă pentru fertilitatea masculină, deoarece garantează spermatogeneza corectă.

Importanța acidului folic: vitamina B9, sau acidul folic, aparține grupului de vitamine solubile în apă, cele care nu se pot acumula în organism, dar trebuie ingerate în mod regulat prin alimente. Această substanță protejează și facilitează dezvoltarea embrionului și a sistemului nervos al fătului și este important să începeți să o luați chiar înainte de a rămâne gravidă. Acidul folic este prezent în cantități mari în cereale, drojdie de bere, ficat și legume cu frunze, în special spanac, broccoli, sparanghel și salată verde. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel