Unele fructe sau legume conțin mai multă vitamina C decât o portocală.
Publicitate
Papaya
O cană cu bucățele de papaya conține o cantitate impresionantă de vitamina C. De asemenea, este o sursă bună de vitamina A și fibre. O cană cu bucățele de papaya are 62 de calorii, 0,4 g grăsimi, 12 mg sodiu, 16 carbohidrați, 11 g zahăr, 3 g fibre, 0,7 g proteine.
Ananas
O cană cu bucăți de ananas are 79 mg de vitamina C. Este, în același timp, o sursă excelentă de magneziu, un mineral care ajută la fortifierea oaselor și la menținerea metabolismului în parametri normali.
Guava
O cană cu guava conține nu mai puțin de 377 miligrame de vitamina C! De cinci ori mai mult decât doza zilnică recomandată. O cană cu bucăți de guava are 112 calorii, 2 g grăsimi, 3 mg sodiu, 24 g carbohidrați, 15 g zahăr, 9 g fibre, 4 g proteine.
Broccoli
O cană cu bucăți de broccoli conține 81 miligrame de vitamina C. Această legumă cruciferă este și o sursă bună de proteine. O cană cu broccoli bucățele are 31 de calorii, 30 mg sodiu, 6 g carbohidrați, 2 g zahăr, 2 g fibre, 3 g proteine.
Kiwi galben
Dacă nu ai auzit încă de kiwi galben, trebuie să știi că acest fruct este o adevărată comoară oferită de natură. Un fruct conține 130 mg de vitamina C, de două ori mai mult decât fructul obișnuit, cu pulpa verde, notează eva.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu