Ingredientele speciale, la un preț mai ridicat decât cele consummate de obicei, pot transforma orice masă într-o ocazie specială.
Măsline Kalamata
De o culoare violet închis, aceste măsline reprezintă o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și antioxidanți. Conțin calciu, vitamina A și fibre. Pot fi folosite la salate sau pizza. În același timp, le poți consuma și simple sau alături de brânză. Pot armoniza aromele tuturor celorlalte ingrediente.
Ulei de cocos
Deși, probabil, ai auzit mai des de el ca ingredient în cremele hidratante sau balsamurile pentru îngrijirea părului, uleiul de cocos este extrem de util în bucătărie. Spre deosebire de uleiul de măsline, acesta are o aromă subtilă și nu modifică gustul celorlalte ingrediente din rețetă. Poate fi folosit atât la prăjituri, cât și pentru aluaturile sărate.
Trufe
Nu este dificil să gătești folosind trufele, însă trebuie să fii foarte atent la modul de preparare pentru a reuși să evidențiezi aroma. De asemenea, trebuie să respecți și porția și gramajul recomandate pentru o persoană când gătești mai multe porții, notează eva.ro. Astfel, 8-10g de trufe sunt recomandate pentru o persoană. Trufele trebuie preparate rapid deoarece gustul special dispare repede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu