Analize de laborator făcute în mai multe țări din Uniunea Europeană au confirmat prezența dublului standard, potrivit Antena 3.
Pe piețele din est se vând produse mai slabe calitativ față de cele vândute pe piețele vestice.
La finalul lunii septembrie Comisia a publicat un aviz care stabilește doar orientări privind aplicarea legislației Uniunii. Teoretic, se permite autorităților naționale să acționeze.
Teste în România
Și la noi în țară s-au făcut teste.
În urma testărilor a ieșit la iveală faptul că există diferențe între produsul din România şi cel din Germania în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă pentru.
Iată care sunt alimentele:
- Pate de porc;
- Conservă de pește;
- Cârnați pentru grătar;
- Șuncă de porc;
- Conservă hering.
Alte diferențe
De asemenea, s-a descoperit o diferenţă între produsul din România şi cel din Cehia în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă pentru pate de ficat.
O altă diferenţă este cea dintre produsul din România şi cel din Belgia în ceea ce priveşte valoarea energetică declarată pe etichetă este pentru bacon cuburi.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu