Primul pas pentru a determina excesul de estrogen este acela de a merge la medic pentru a vă face testele necesare. În cazul în care rezultatele sugerează excesul de estrogen, atunci puteți urma o dietă în acest sens.
Femeile care au prima menstruație precoce sau încep menopauza tardiv, produc mai mult estrogen în timpul vieții si au un risc mai mare de cancer de sân.
Iată cele mai importante alimente de protecție în caz de exces de estrogen sunt:
1. Legume: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles.
2. Citrice: lămâi, lime, grapefruit, portocale.
3. Ceapă și usturoi. Acestea protejeaza ficatul și întăresc sistemul imunitar.
4. Nuci și semințe crude.
5. Măslinele pot ajuta la scăderea colesterolului din sânge. Măslinele sunt o sursa bună de vitamina E care are proprietăți anti-estrogenice.
6. Legumele cu frunze verzi sunt o sursă de vitamina B și clorofilă, ambele pot ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen.
8. Algele nu sunt apreciate în Occident, însă în Japonia s-au folosit algele marine ca sursă de hrană de secole.
9. Alimentele fermentate, cum ar fi chefir, zeama de varza si borsul - toate au proprietăți anti-estrogenice. Acestea au și beneficii digestive, arată Suntsănătos.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu