Foarte multe femei au dureri în timpul menstruației. Pentru unele dintre ele, aceste dureri pot fi ușoare și ușor de gestionat, în timp ce pentru altele pot fi mai intense și pot afecta calitatea vieții. Iată câteva alimente care te vor ajuta să treci mai ușor prin această perioadă!
Din cauza faptului că ne confruntăm cu o tulburare care poate afecta viața de zi cu zi a femeilor care o experimentează, este important să se ia toate măsurile posibile pentru a o atenua. Printre acestea, se evidențiază alimentația, căreia un procent semnificativ dintre femei nu îi acordă importanța cuvenită.
Unul dintre principalele sfaturi ale experților în timpul menstruației este evitarea alimentelor nesănătoase. Conform Mariei del Mar Silva Rivera, specialist în nutriție, dietetică și membru al Top Doctors, „se recomandă consumul unei diete sănătoase, evitând în același timp alimentele ultraprocesate și fast food".
Studiile efectuate cu privire la tipurile de alimente pe care ar trebui să le consumi în timpul perioadei menstruale nu specifică anumite produse care trebuie incluse în dietă în acele zile. Cu toate acestea, Dra. Gemma Tendero Ozores, specialistă în Nutriție și Dietetică în El Campello, Alicante, și membră a Top Doctors, stabilește o legătură între schimbările prin care trece organismul în timpul menstruației și anumite alimente.
Alimente bogate în Omega-3: În timpul menstruației, corpul tinde să se inflameze, astfel că se recomandă consumul de alimente care conțin Omega-3, cum ar fi peștele gras, fructele de mare și nucile. Se sugerează și consumul de fructe roșii, curcuma și ghimbir, care pot ajuta în procesul de reducere a inflamației.
Produse cu conținut ridicat de potasiu: Unele femei experimentează crampe în timpul menstruației, așa că un aport adecvat de potasiu este esențial. Se poate găsi în banane și legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, sfecla sau broccoli.
Creșterea consumului de alimente bogate în proteine, vitamina B și fier: Pentru a combate oboseala pe care o resimt unele femei în timpul menstruației, se recomandă consumul de carne, pește, legume și ouă. Dacă sursa de fier provine din alimente de origine vegetală, aceasta trebuie combinată cu vitamina C pentru a îmbunătăți absorbția, cum ar fi kiwi, căpșuni, portocale, mandarine sau roșii.
Alimente bogate în fibre: Dacă ai probleme gastrointestinale este important să consumi alimente bogate în fibre, cum ar fi legumele, cerealele integrale, fructele și legumele, pentru a restabili echilibrul intestinal și a evita constipația ulterioară.
Hidratare constantă: Menținerea unei hidratări corespunzătoare este crucială. Se recomandă consumul de apă în locul altor lichide carbogazoase.
Evitarea alimentelor procesate: Evitarea consumului de alimente procesate care conțin sare, deoarece acestea pot crește retenția de lichide în acele zile.
În plus, consumul acestor alimente va oferi o senzație de sațietate, în cazul în care simți o poftă mai mare în acele zile. De asemenea, acestea vor oferi mai multă energie și vor ajuta la înlocuirea altor alimente mai puțin sănătoase, cum ar fi dulciurile și produsele de patiserie, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu