Există câteva alimente periculoase pentru sănătatea noastră dacă le consumăm în starea lor naturală.
1. Puiul
Veți spune: dar cine mănâncă pui crud?! Puiul este un preparat economic, sănătos și foarte ușor de preparat. Toate bune, dar trebuie să fiți atenți la un lucru - atunci când carnea este brută poate provoca probleme. Puiul brut poate fi, de obicei, contaminat cu Campylobacter, una dintre bacteriile care provoacă cele mai multe infecții alimentare.
Din acest motiv, se recomandă să luați anumite măsuri de precauție, cum ar fi utilizarea unei plăci de tăiere diferite pentru carnea de pui brut, să spălați cu atenție ustensilele folosite pentru tăierea sau depozitarea acestuia și să nu așezați niciodată alte alimente pe suprafețe în care a fost deja pui brut.
2. Nucile de caju
Nucile de caju nu sunt nuci şi nici seminţe, ci sunt fructele unui copac originar din Brazilia şi cresc la terminaţia unui fruct. Nucile de caju sunt protejate de o coajă tare. Aceasta este mereu dată la o parte înainte de a fi comercializate deoarece conţine un compus numit acid anacardic care produce iritaţii ale pielii. Extras din cojile de caju, acidul este folosit în industria chimică pentru producţia de insecticide şi vopseluri.
3. Fasolea roșie
Fasolea roșie reprezintă hrană sănătoasă, completă, cu un profil nutrițional excelent. Cu fasolea roșie puteți pregăti o mulțime de preparate. Humusul, care a devenit atât de la modă în acești ani, este un bun exemplu al acestei versatilități. Dar trebuie să fim atenți cu fasolea roșie! Este foarte bogată într-o lectină numită fitohemaglutinină. Doar patru - cinci boabe pot provoca stări de greaţă, diaree, vărsături și dureri abdominale, iar simptomele apar după maximum trei ore de la consumare.
4. Cartofii
Cartoful este unul dintre cele mai întâlnite alimente în bucătăriile din țara noastră. Cartofii sunt întotdeauna buni... dacă nu sunt în forma lor brută. De ce? În starea lor naturală, adică negătiți, conțin salonină, un alcanoid, care provoacă probleme gastro-intestinale și afectează sistemul nervos. Cartofii nepreparați pot provoca halucinații.
5. Migdalele amare
Migdalele de pe piață sunt dulci. Sunt comercializate în diferite moduri. Dar există și un alt soi: migdalele amare. Migdalele amare, crude, conțin amigdalină, o substanță care, în contact cu apa (sau saliva), produc acid cianhidric, care ar putea provoca o intoxicație gravă. Dar problema nu este doar cu migdalele amare. Și sâmburii de caise sau de la mere conțin o substanța chimică amigdalina pe care corpul o convertește în cianură, scrie Consumer.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu