Alimente sănătoase care vă scapă de oboseală

FOTO: Freepik @lookstudio
FOTO: Freepik @lookstudio

Iată care sunt cele mai sănătoase alimente ce vă dau o doză de energie.

Mâncatul în porții mai mici, dar și alegerea unor alimente mai puțin procesate vă pot ajuta la reducerea oboselii. În plus, orice dietă pe care o urmați trebuie să se bazeze pe o reducere a aportului caloric, nu și pe ”tăierea” nutrineților și mineralelor, căci astfel veți ajunge în situația de a vă simți foarte obosit și fără energie.

Alimentele sănătoase care vă scapă de oboseală

Iată care sunt cele mai sănătoase alimente care vă ajută să fiți energic și atunci când urmați o dietă.

Alimentele neprocesate

În timp ce un cheesburger cu cartofi prăjiți vă dau o senzație de conform, mai ales emoțional, dn punct de vedere nutrițional, aportul este foarte scăzut.

Alimentele ultraprocesate, precum conservele, bomboanele sau semipreparatele sunt de cele mai multe ori bogate în conservanți, aditivi, sodiu, grăsimi trans și alte ingrediente artificiale care vă pot moleși.

 Fructele și legumele de sezon

Fructele și legumele proaspete, de sezon, conțin de obicei mai mulți nutrienți. Consumul acestora, în starea naturală, vine la pachet cu un conținut important de vitamine și minerale.

Băuturi fără cofeină

Cofeina este bună, dacă este consumată cu moderație. De altfel, s-a demonstrat că are unele beneficii pentru sănătate. Deși oferă un impuls pe termen scurt, ea nu furnizează de fapt energie organismului.

Optați pentru cafea neagră decofeinizată sau ceai neîndulcit.

Apa

Apa potabilă este esențială pentru funcționarea optimă a organismului. Deși apa nu furnizează energie sub formă de calorii, ea ajută la facilitarea proceselor energetice din organism, ceea ce reprezintă un impuls energetic în sine.

Proteine slabe

Carnea roșie adaugă grăsimi saturate în dieta dumneavoastră. Carnea mai slabă, cum ar fi puiul, curcanul și peștele, oferă în continuare proteine de calitate, dar conțin mai puține grăsimi saturate.

Cereale integrale și carbohidrați complecși

Alegerea alimentelor din cereale integrale și a carbohidraților complecși vă asigură că organismul dumneavoastră beneficiază pe deplin de toate beneficiile cojii de cereale care adaugă fibre în dieta dumneavoastră.

Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru a învinge oboseala și a combate foamea. Introducerea unei varietăți de nuci și semințe în dieta dumneavoastră poate oferi nutrienți sănătoși și energie.

Între acestea se află migdalele,e nucile de Brazilia, caju, alunele de pădure, nucile Pecan, nucile, semințele de floarea soarelui și semințele de dovleac.

Banane

Într-un studiu mai vechi, cercetătorii au comparat bananele cu băuturile sportive pe bază de carbohidrați la cicliștii care aveau nevoie de energie susținută pentru plimbările lor lungi.

Aceștia au constatat că banana le-a oferit cicliștilor la fel de mult ”combustibil” ca și băutura. 

Ovăz

Ovăzul a fost asociat ca un aliment pentru micul dejun, însă acesta poate fi folosit și ca o gustare, după amiaza, când se resimte mai tare starea de oboseală.

 Un castron mare de ovăz conține un pumn de fibre hrănitoare și chiar și câteva proteine.

În plus, este bun pentru persoanele care se confruntă cu vârfuri și scăderi ale glicemiei cu alte cereale procesate pentru micul dejun.

Semințe de Chia

Chiar dacă nu vă antrenați pentru un exercițiu de anduranță, semințele de chia pot fi o sursă excelentă de energie prelungită datorită conținutului de carbohidrați, grăsimi sănătoase și fibre, notează Healthline.

Citește și: Cel mai bun smoothie care topește grăsimea abdominală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel