Conopida, sardinele şi sfecla sunt doar câteva dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească din regimul tău de viaţă.
Descoperă în materialul de mai jos care este motivul!
Conopida
Conopida se înrudeşte cu broccoli, dar cea din urmă captează de obicei toată atenţia. Ca şi alte legume crucifere, conopida este o sursă bună de vitamina C si fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanţă chimică naturală, numită sulforaphane, care poate preveni cancerul, conform anumitor teste de laborator efectuate pe animale. Deşi multe lucruri implică riscul de cancer, dieta este cel mai uşor de controlat.
Sardinele
Aceste peşti mici au o valoare nutriţională mare. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi sunt bogate în vitamina B12. Sunt, de asemenea, bogate în vitamina D, care, la fel ca şi calciu, ajută la prevenirea fracturilor şi contribuie la rezistenţa oaselor.
Tempeh
Despre tofu s-au spus foarte multe lucruri, dar tempeh aţi încercat? Tempeh este, de asemenea, fabricat din soia şi numeroşi nutrienţi, proteine, potasiu şi calciu.
Sfecla
Sfecla este bogată în antioxidanţi care pot proteja organismul de cancer şi alte boli cronice. În plus, sucul de sfeclă, care este bogat în nitraţi, reduce tensiunea arterială şi creşte fluxul de sânge către creier. Ba mai mult, dacă faceţi sport, sfecla vă poate ajuta la îmbunătăţirea performanţei.
Kefirul
Această băutură alimentară a fost ani la rândul cel mai căutat aliment din Munţii Caucaz. Recent, kefirul a devenit teribil de curtat şi în SUA. Kefirul este bogat în bacterii "bune", numite probiotice. De asemenea, este studiat pentru efectele sale antiinflamatorii şi anticancer.
Prunele uscate
Prunele uscate vă ajută digestia, sunt bogate în antioxidanţi şi fibre, dar beneficiile lor nu se opresc aici. Un sfert de ceaşcă are 104 de calorii şi 12% din totalul fibrelor de care aveţi nevoie într-o zi. Puteţi să le mâncaţi cum sunt, să le tăiaţi şi să le adăugaţi în brioşe sau alte prăjituri sau să le includeţi în piureuri, cereale, sosuri sau tocană.
Algele
Dacă din dieta ta de viaţă nu face parte sushi, s-ar putea să nu fi gustat niciodată nici alge. Acestea merită însă o încercare. Deoarece absoarb nutrienţii din mare, algele sunt bogate în vitamine şi minerale, în special calciu şi fier. Conţin, de asemenea, multe proteine şi au un conţinut scăzut de grăsimi.
Anghinarea
Anghinarea are un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi colesterol, fiind o sursă bogată de fibre, vitamine şi minerale. Anghinarea conţine vitamina C, tiamina- B1, riboflavina- B2, niacinul- B3, vitamina B-6, B-12, A, E, D şi vitamina K. De asemenea, furnizează minerale precum calciu, fier, zinc, mangan, fosfor şi zinc. Ba mai mult, anghinarea poate reduce şansele de a face cancer la sân.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu