Iată cele care sunt alimentele mai bogate în Vitamina C decât o portocală, numai bune în prioada rece când răcelile ne dau târcoale.
O portocală de dimensiuni medii conţine 69,7mg de vitamina C, potrivit csid.ro. Iată care sunt fructele și legumele ce conțin o cantitate mai mare:
Ardei iute - 90 de grame de ardei iute tocat conţin 107,8mg de vitamina C.
Ardei gras roşu - 90 de grame de ardei gras roşu conţin aproape de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală - 190mg.
Ardei gras verde - 90 de grame de ardei gras verde conţin mai puţină vitamina C decât ardeiul gras roşu - 120mg, adică 200% din necesarul zilnic recomandat.
Varza kale - 100 de grame de varză kale conţin 80,4 mg de vitamina C.
Broccoli - 132 mg de vitamina C.
Papaya - 145 de grame de papaya oferă 88,3 mg de vitamina C.
Căpşuni - 140 de grame de căpşuni conţin 84,7mg de vitamina C.
Vezi și: Cum îți cureți rinichii în trei zile. Ce trebuie să bei și să mănânci. Totul este natural!
Conopida oferă 127,7 mg de vitamina C.
Varza de Bruxelles conține o cantitate generoasă de vitamina C - 74,8mg.
Ananasul conține 78,9 mg de vitamina C.
Din două fructe de kiwi obţii 137,3mg de vitamina C.
Mango conţine 122,3 mg de vitamina C.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News