Autor: Diana Buică
Alimentele cele mai importante pentru a nu te înfometa, sunt :
1. Consumul de fibre si proteine. "Proteinele slabe sunt primele pe lista celor mai săţioase alimente, fiind urmate de alimentele bogate în fibre", explică medicul nutriţionist Emily Banes de la Houston Northwest Medical Center. Un gram de fibre arde 7 calorii și controlează foamea.
Surse de proteine: carnea slabă, peştele, produsele lactate, ouăle, legumele, fasolea, lintea, năutul, quinoa. Surse de fibre: semințele de in, alunele de pădure, legumele, fructele, fulgii de ovăz.
2. Consumul de fructe și legume. Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 71 de femei care aveau probleme mari cu greutatea, fiind obeze, s-a constatat că cele care au inclus o varietate de legume şi fructe în alimentaţia zilnică au reuşit să slăbească fără să simtă constant senzaţia de foame. În plus, cercetătorii au concluzionat că schimbarea dietei, incluzând mai multe fructe şi legume, te va ajuta să menţii rezultatele obţinute, evitând astfel efectul yo-yo.
3. Diverse supe! Două porții de supă pe zi te pot ajuta să îți stăpânești foamea. Supele să fie ușoare, să nu conțină smântână, unt sau făină albă. De preferat sunt supele de legume sau carne slabă. Un moment bun pentru a consuma supa este înainte de felul doi. Astfel vei reduce cu 20% cantitatea de mâncare pe care o vei mânca la felul doi.
4. Alege cerealele integrale simple! O porţie de cereale integrale este cu mult mai săţioasă decât orice produs de panificaţie preparat din făină albă rafinată. Este recomandat pentru micul dejun un bol de cereale integrale simple, un terci din fulgi de ovăz sau o budincă de quinoa atunci când ai poftă de ceva mai consistent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu