Alimentele care ne dau o stare de bine. Dr. Ruxandra Pleşea ne spune ce să mâncăm în zilele proaste

Medicul nutriţionist Ruxandra Pleşea a indicat alimentele care ne dau o stare de bine şi care ne pot ajuta să trecem peste zilele în care ne simţim secaţi de energie. 

”În primul rând, avem nevoie de vitamina C (pe care o vom lua din frunzele verzi, şi nu din fresh-urile de fructe), vitamina E (din uleiurile de bună calitate, germeni de grâu, nuci, seminţe), zinc (seminţe de dovleac crude, lactate, fructele de mare), seleniu (fructele de mare, nuci).

Avem nevoie şi de o bună floră intenstinală care se menţine dacă vom avea o dietă bogată în fibre (cereale integrale, legume, fructe, murături, kefir, parmezan). Un antioxidant benefic în lupta cu coronavirusul, quercitina, se găseşte în capere, mere, ceapă", a explicat medicul Ruxandra Pleşea la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel