Există câteva alimente care nu expiră niciodată. Așadar, le poți consuma liniștit. Iată lista.
Mierea
Mierea este cunoscută şi pentru proprietatea de a rezista în fata bacteriilor. Deşi îşi schimbă culoarea şi se cristalizează, nu expiră niciodată şi poate fi consumată oricând.
Orezul
Orezul alb, cel sălbatic, orezul arborio, jasmine sau basmati au un termen de "viaţă" nelimitat. Singura excepţie o face orezul brun, care are un conţinut ridicat de ulei şi poate deveni rânced, scrie foodstory.stirileprotv.ro.
Sarea
Având în vedere că sarea este unul dintre cei mai vechi conservanţi, nu expiră niciodată. Poate doar să absoarbă umezeala.
Zahărul
La fel ca sarea, zahărul poate rezista oricât, mai ales dacă stă departe de umezeală şi de căldură.
Amidonul
Nu trebuie să îţi faci probleme pentru data lui de expirare, ci doar să-l păstrezi într-un loc uscat.
Oţetul
Este unul dintre cei mai vechi conservanți, iar datorită pH-ului scăzut nu expiră niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu