Există câteva alimente care nu ar trebui ținute la frigider, deși cei mai mulți o fac. Vezi unde ai grești, până acum.
Roșiile ținute la frigider vor fi mai moi, mai făinoase și îşi vor pierde şi din gust, scrie foodstory.stirileprotv.ro. Este recomandabil să se păstreze la temperatura camerei şi să se consume când sunt pe deplin coapte sau la cel mult trei zile de la coacere.
Ciocolata păstrată la frigide prinde la suprafaţă o pojghiţă fină albă - grăsimea care iese deasupra. Consumul ei nu prezintă niciun risc pentru sănătate, însă gustul este alterat.
La contactul cu frigul, coaja castraveților se înmoaie repede și pierd gustul. Dacă nu este început, castravetele poate fi păstrat fără probleme la temperatura ambientală, iar dacă este tăiat, partea începută se protejează cu folie de plastic.
Pusă în frigider, ceapa se înmoaie şi mucegăieşte. Cel mai bine se păstrează într-un loc uscat, recomandare valabilă şi în cazul usturoiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu