O alimentație sănătoasă este esențială în menținerea bunăstării noastre și poate preveni apariția bolilor. În plus, există alimente care întârzie îmbătrânirea. Iată ce trebuie să consumi pentru a o preveni.
Publicitate
Uleiui de masline
Uleiul de măsline extravirgin conține antioxidanți naturali, cum ar fi polifenolii, care ajută la protejarea celulelor. Uleiul de măsline oferă multiple beneficii pentru sănatate, fiind bogat în antioxidanți și vitamine. Antioxidanții pot avea proprietăți antiinflamatorii și pot contribui la prevenirea bolilor cronice, potrivit 20minutos.es.
Afinele
Afinele nu numai că au un gust bun, ci și combat îmbătrânirea. Fructele roșii, afinele și căpșunile, toate conțin un conținut mare de vitamina C.
În special, fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianine, flavonoide și vitamina C. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
Peștele ton
Acizii grași omega-3, găsiți în pești precum tonul, întârzie îmbătrânirea pielii. Tonul este bogat în acizi grași omega-3, în special acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt cunoscuți pentru beneficiile lor asupra menținerii sănătății cardiovasculare, deoarece pot ajuta la scăderea nivelului de trigliceride, la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea inflamației în organism.
VEZI ȘI: Cinci alimente care te ajută să rămâi tânăr. Cei care le consumă "nu îmbătrânesc"
Consumul anumitor alimente încetineşte îmbătrânirea şi menţine tinereţea pentru mai mult timp. Nu este întâmplător că unii oamenii arată cu cel puţin zece ani mai tineri.
Toată lumea ştie că alimentaţia corectă este unul dintre cei mai importanţi factori ce îi ajută pe cei care vor să arate bine şi să fie sănătoşi. Produsele potrivite furnizează nutrienţii necesari pentru crearea de celule noi, menţinând procesele metabolice în organism, scrie Rador, citând actualno.com.
1. Cacaoa şi ciocolata neagră conţin antioxidanţi puternici numiţi flavonoli. Aceste substanţe reduc inflamaţiile, reduc probabilitatea apariţiei patologiilor cardiovasculare şi a unor tipuri de boli oncologice, îmbunătăţesc memoria. În acelaşi timp, doza recomandată de ciocolată pe zi este de doar 30 de grame.
2. Migdalele conţin flavonoide antioxidante care protejează celulele de deteriorare, prelungesc tinereţea şi reduc daunele cauzate de fumat. Studiile la femei arată că un consum a două porţii de migdale (aproximativ 15 grame fiecare) pe zi poate ajuta la netezirea ridurilor şi la reducerea pigmentării pielii, potrivit The Health Site.
Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/cinci-alimente-care-te-ajuta-sa-ramai-tanar-cei-care-le-consuma-nu-imbatranesc_918858.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu