Femeile însărcinate trebuie să aibă o atenție sporită cu privire la ce mănâncă, riscurile fiind semnificative.
Alimente care trebuie evitate în sarcină
Când vine vorba de alimentația în sarcină, există câteva restricții importante care pot ajuta la protejarea sănătății mamei și copilului. Pe lângă evitarea alcoolului și tutunului, unele alimente, mai ales cele insuficient preparate sau ultraprocesate, pot prezenta riscuri. Alice Barbu explică de ce este esențial să fim atenți la ce consumăm în această perioadă.
”Există alimente sau băuturi care ar trebui evitate cu strictețe în timpul sarcinii?”, a întrebat moderatoarea emisiunii.
Alice Barbu, medic specialist obstetrică-ginecologie la SANADOR, a răspuns: ”Da. Așa cum menționam mai devreme, alcoolul și tutunul ar trebui evitate. Mai sunt însă alimentele...
Pentru femeile însărcinate, o alimentație echilibrată și atent planificată poate face diferența. Deși se spune adesea că în sarcină „trebuie să mâncăm pentru doi”, specialiștii subliniază că e mai important să avem mese frecvente și sănătoase, axate pe proteine, legume și fibre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News