Alimentele cu cele mai mari scumpiri. Băuturile alcoolice s-au ieftinit (INS)

Zahărul, fructele, telemeaua de oaie şi de vacă, carnea de porc şi peştele proaspăt se află printre produsele care s-au scumpit cel mai mult în decembrie 2016, comparativ cu luna similară a anului anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS)

Cea mai mare creştere de preţ, de 10,15%, a înregistrat-o zahărul, fructele s-au scumpit în medie cu 2,12%, în această categorie intrând şi citricele care au costat mai mult cu 3,37%, urmate de telemeaua de vacă (+2,09%), cea de oaie (+2,05%), carnea de porc (+1,95%) şi peştele proaspăt (+1,29%). 

Creşteri de preţuri au mai fost la mălai - 1,11%, încălţăminte - 1,98%, cărţi - 2,14%, combustibili - 1,91% şi tutun - 1,82%. 

La capitolul servicii, o scumpire semnificativă au consemnat-o serviciile poştale, cu 29,05%, în timp ce tarifele pentru serviciile de îngrijire medicală s-au majorat cu 1,68%, serviciile de igienă şi cosmetică au cunoscut o creştere cu 1,32%, iar plata cazării în unităţi hoteliere a urcat cu 1,29%. 

În ceea ce priveşte scăderea preţurilor, acestea s-au înregistrat la categoria legume şi conserve de legume (-2,55%), cartofii ieftinindu-se cu 1,81%. De asemenea, băuturile alcoolice au avut scăderi de preţuri cu 1,44%, cel mai mult ieftinindu-se ţuica şi rachiurile (-2,13%), în timp ce berea a consemnat şi ea o reducere de preţ de 1,22%, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel