Află în articol ce alimente poți să mănânci seara ca să nu te îngrași.
"Nu mânca după șase seara dacă nu vrei să te îngrași"! Acest îndemn nu este neapărat adevărat, susțin unii nutriționiști.
Chiar dacă vrei să slăbești nu e indicat să sari peste cină. Trebuie, însă să ții cont de câteva reguli destul de siple. În primul rând, cina trebuie să asigure 15-29% din necesarul zilnic de calorii, trebuie să conțină cele mai puține calorii dintre cele trei mese principale și să fie evitate alimentele grele, bogate caloric. Cina este ultima masă a zilei și trebuie să conțină o porție de proteine și puține grăsimi, scrie Realitatea.net.
"Masa de seară ştie toată lumea că nu trebuie să fie extreme de abundentă, deşi dacă nu ai mâncat în timpul zilei trebuie să mănânci fie că e seara, fie că e dimineaţa", a explicat Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi cercetător la Institutul de Sănătate Publică, potrivit doctorulzilei.ro.
Dacă vrei să îți păstrezi silueta de invidiat seara poți opta pentru fructe proaspete. Cele mai indicate fructe înainte de culcare sunt bananele deoarece conțin triptofan, un amino acid care vă ajută să vă liniștiți și să dormiți mai bine. Alte fructe bogate în fibre sunt portocalele, perele, merele și fructele de pădure.
Tot seara poți mânca legume. Fasolea, lintea, mazărea și brocoli sunt surse importante de fibre. Cartofii și soia au același efect ca bananele deoarece conțin triptofan. Lactatele degresate sunt foarte bune în curele pentru slăbit datorită calciului care stimulează metabolismul şi arde grăsimile. La cină mai poți mânca cu încredere ovăz sau orez brun, sunt bogate în fibre și nu îngrașă.
În perioada rece a anului avem nevoie de o imunitate de fier pentru a scăpa de viruși și răceli, așa că ar trebui să fim mai atenți la alimentația noastră. Nutriționiștii recomandă zilnic 200 de miligrame de vitamina C, pe care o putem lua dintr-un ardei roşu, două portocale sau un grapefruit, plus 100 de grame de pătrunjel, scrie Realitatea.net.
Dieta care întărește sistemul imunitar ar trebui să fie întregită de zece miligrame de zinc, mineral conţinut în seminţe de dovleac, pâine sau cereale integrale, şi 800 de micrograme de vitamina A, ce se găseşte mai ales în morcovi, ficat sau ou. La toate astea adăugă iaurturile probiotice. Nucile, peştele, carnea şi ouăle sunt o sursă bogată de seleniu, un alt mineral esenţial în alimentaţie, care zilnic ar trebui consumat într-o cantitate de 55 de micrograme. Atenție însă, stresul și abuzul de ţigări sau alcool pot slăbi sistemul imunitar.
Consumul de nuci poate reduce drastic riscul de atac de cord şi cancer. În plus, fructul creşte speranţa de viaţă, scriu cei de la The Telegraph. Studiul, realizat de Imperial College London, arată că oamenii care consumă cel puţin 20 de grame de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave.
Nucile reduc riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu