Află în articol care sunt alimentele pe care nu trebuie să le încălzești niciodată în cuptorul cu microunde.
Cuptorul cu microunde ne salvează de multe ori atunci când ne grăbim și trebuie să încălzim mâncarea rapid. Îl folosim deseori atunci când încălzirea pe aragaz sau pe plita electrică nu ar fi la fel de eficientă.
Totuși, trebuie să fim foarte atenți în ce cazuri îl folosim pentru că există o listă cu alimente pe care nu ar trebui să le reîncălzim niciodată în cuptorul cu microunde. Este vorba despre puiul și cartofii prăjiți, pastele, pizza și fripturile, scrie Realitatea.net. Aceste mâncăruri, dacă sunt încălzite în cuptorul cu microunde după ce s-au răcit, își pierd din savoare și chiar își modifică gustul.
VEZI ȘI: Trucuri neştiute cu un cuptor cu microunde - cum cureţi ceapa fără să plângi
Dacă vă doriţi ca procesul de decongelare să fie ceva mai rapid, puteţi apela la apa rece. Pune alimentele congelate într-o pungă în care apa nu poate pătrunde. Apoi, pune pachetul îngheţat într-un recipient şi schimbă apa la fiecare jumătate de oră.
O altă metodă mai rapidă de a decongela alimentele este cea în care vei folosi cuptorul cu microunde. Totuși, există riscul ca unele porţiuni ale alimentelor să se decongeleze mai rapid, începând totodată să se coacă. Astfel, alimentele decongelate prin această metodă trebuie gătite imediat.
Ţine cont şi de faptul că unele alimente pot fi folosite chiar şi atunci când sunt îngheţate. Spre exemplu, carnea de pui sau unele fructe de mare. Verificaţi cu atenţie informaţiile de pe pachet pentru a afla dacă este cazul să procedaţi astfel. Bineînţeles, în acest caz, gătitul va dura ceva mai mult.
Dacă apelezi la decongelarea în frigider, carnea de pui sau de curcan va avea nevoie de o zi sau chiar ceva mai mult pentru a se dezgheţa complet. Pachetele mici cu carne se pot decongela în apă rece în aproximativ o oră.
Decongelarea alimentelor la temperatura camerei este o mare greşeală. Acest proces de decongelare la temperatura camerei poate favoriza dezvoltarea bacteriilor periculoase. De asemenea, specialiştii recomandă ca, atunci când decongelezi un aliment, să ai răbdare până ce acesta se decongelează în mod complet, altfel rişti ca prepararea mâncărurilor să fie mai de durată sau ca gătitul să nu mai fie uniform. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu