Te-ai gândit vreodată la legătura dintre ceea ce mănânci și zodia ta?
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Apreciere pentru bucătari! În fiecare an, pe 20 octombrie, este marcată Ziua internaţională a bucătarului. #ChefsDay a fost creată în 2004 de Bill Gallagher (1948-2016), care la acea vreme era preşedintele WorldChefs, o reţea alcătuită din peste o sută de asociaţii de bucătari, creată cu scopul aducerii educaţiei, concurenţei, networking-ului şi sustenabilităţi în domeniul gastronomic, potrivit daysoftheyear.com. Tema #ChefsDay din acest an este „Cultivarea unui viitor sănătos”.
Te-ai gândit vreodată la legătura dintre ceea ce mănânci și zodia ta? Există alimente care îți sunt recomandate în funcție de zodie. Iată despre ce este vorba mai jos.
Berbec/ Ascendent în Berbec
Berbecii sunt cei care mânați de impulsivitate trebuie să aibă grijă la alimentele care le-ar putea provoca dureri de cap, dar și la cele care ar putea să le stimuleze mai mult creierul. Așadar, alimentele recomandate pentru acești nativi cuprind: salata verde, spanacul, ceapa, castraveții, merele și varza.
Taur/ Ascendent în Taur
Considerați a fi printre gurmanzii zodiacului, Taurii ar face bine, în primul rând, să se ferească de excese. Ar trebui să evite dulciurile. Alimentele recomandate includ conopida, ficatul, carnea de miel, ouăle, mazărea, dar și nucile.
Gemeni/ Ascendent în Gemeni
Mereu cu mintea în mai multe locuri deodată, cu nasul în cărți, marcați de curiozitate, sau implicați în tot felul de discuții care le generează un stil de viață cam dezordonat, Gemenii au nevoie de alimente care să îi energizeze. Bine ar fi să evite pastele și prăjiturile, chiar dacă sunt înnebuniți după dulciuri. Li se recomandă spanac, dar și țelină, fructe de mare, carne de vită, ouă, ceapă, prune și caise.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu