Alimentele teromogenice: Cum să arzi grăsimi înainte de sărbători

Fotografie de la Nicole Michalou/ Pexels
Fotografie de la Nicole Michalou/ Pexels

Pentru a limita daunele provocate de îmbelșugatele mese de sărbători, ar trebui să acționăm preventiv, urmând o dietă de detoxifiere și ardere a grăsimilor, chiar și pentru câteva zile.

În loc să stresezi organismul cu diete extreme și dezechilibrate după sărbători – care de cele mai multe ori provoacă deficiențe nutriționale și efectul yo -yo – ar fi mult mai sănătos să purificăm organismul înainte de marile excese de Crăciun.

Sărbătorile sunt un moment de a ne bucura de plăcerea de a fi împreună, chiar și la masă. Dacă ne răsfățăm în aceste zile cu mici vicii în plus, nu este o problemă și nu va provoca daune ireversibile liniei noastre. Important este să avem întotdeauna o relație sănătoasă cu mâncarea și cu noi înșine.

Totuși, având în vedere cinele festive care ne așteaptă, am putea acționa preventiv urmând o dietă sănătoasă și echilibrată care să integreze alimente care ard grăsimile, chiar și pentru câteva zile.

Fără o schemă rigidă, ci câteva reguli simple: limitați carbohidrații și nu exagerați cu proteinele, și asigurați-vă că fiecare masă include întotdeauna o porție de fructe și legume (preferându-le pe cele de sezon) și că se încheie cu un aliment care arde grăsimile, scrie Today.

Alimente care accelerează arderea grăsimilor

Aceste alimente sunt numite și ”termogenice”. Termogeneza este fenomenul care derivă din metabolismul alimentelor și care provoacă un consum energetic la nivel de organism în procesul de digestie.  Cam toate alimentele au acest efect însă există unele alimente care par să aibă o acțiune importantă asupra depozitelor de țesut adipos, adică stimulează utilizarea grăsimii ca substrat energetic, spre deosebire de alte alimente care acționează asupra senzației de foame și au un rol mai maire în sațietate.

Alimentele cu cel mai mare efect termogenic sunt: ananas, lămâie, cacao, cafea, turmeric, ardei iute, grapefruit, ceai verde, țelină și rodie.

Ideea este să includeți cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi în dieta dvs. zilnică, pentru a vă asigura că organismul atinge nevoile de antioxidanți, precum vitaminele C și E. În același timp, completați dieta cu unul dintre alimentele termogenice menționate anterior, ca o gustare sau la sfârșitul unei mese, pentru a accelera procesul de slăbire al unei diete hipocalorice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel