Lumea îngrijirii pielii este foarte vastă: creme, tratamente, produse cosmetice... Cu toate acestea, alimentația este, de asemenea, importantă. Mai exact, există un produs care se găsește oriunde.
Odată cu trecerea timpului, pielea feței se deteriorează, iar deshidratarea se accentuează din cauza scăderii producției de colagen. Acest proces este frecvent în perioada menopauzei, dar poate avea și alte cauze, precum expunerea excesivă la soare, stresul sau fumatul. Pentru a diminua semnele îmbătrânirii, poți utiliza creme sau apela la tratamente estetice. Cu toate acestea, experții recomandă și adoptarea unei alimentații adecvate.
În acest context, trebuie să știi că există un aliment cu un puternic efect anti-rid și care este foarte ușor de preparat! Este vorba despre ceapă, un produs pe care îl poți consuma în diverse moduri: crudă, la grătar, caramelizată, coaptă și multe altele. Proprietățile sale ajută la combaterea ridurilor apărute odată cu înaintarea în vârstă. În plus, ceapa oferă numeroase beneficii pentru sănătatea femeilor, după cum explică Mónica Herrero, specialist în nutriție și dietetică la Centrele Medicale Multiconsulta și Crucea Roșie din Zaragoza, și membră a grupului Top Doctors.
Ceapa este un aliment pe care toți îl consumăm, oferind un gust distinctiv preparatelor, și multora nu ne-a plăcut în copilărie, astăzi nu am putea trăi fără ea. După cum afirmă Mónica Herrero, ceapa este un aliment bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compuși care combat daunele oxidante, "unul dintre principalii factori responsabili pentru îmbătrânirea pielii", adaugă ea.
Mai mult, ceapa stimulează producția de colagen, îmbunătățind elasticitatea pielii și reducând apariția ridurilor. Conținutul său de quercetină are și proprietăți antiinflamatorii care beneficiază pielea.
Este important de menționat că aceleași beneficii pot fi obținute și din alte fructe, legume și plante, iar, chiar dacă nu putem opri complet îmbătrânirea pielii, alimentația adecvată poate ajuta la diminuarea efectelor acesteia. Alimentele care stimulează producția de colagen sunt bogate în vitamina C, zinc, glicină și cupru.
De asemenea, alimentele bogate în proteine (de origine animală sau vegetală) furnizează nutrienții și aminoacizii necesari pentru a menține pielea, mușchii și tendoanele mai sănătoase și mai tinere. În acest context, există diverse alimente pe care le poți include în dieta ta, alături de ceapă: carne de pui, supă de oase, broccoli, ardei și altele.
Ceapa este ingredientul perfect pentru îngrijirea pielii, însă aduce mult mai multe beneficii pentru sănătate. Consumul regulat de ceapă poate contribui la "îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, deoarece ajută la reducerea colesterolului și reglează tensiunea arterială", subliniază Herrero.
Știm că accidentele cardiovasculare afectează mai frecvent femeile din diverse cauze, cum ar fi schimbările hormonale din timpul sarcinii sau menopauzei, stresul, sedentarismul sau alimentația dezechilibrată. De aceea, nu ar trebui să așteptăm prea mult pentru a include acest aliment în rutina noastră zilnică.
Mai mult, specialista subliniază: "conținutul său de compuși bioactivi favorizează sănătatea oaselor, ceea ce este crucial pentru femei, mai ales în timpul și după menopauză". De asemenea, ceapa întărește sistemul imunitar și reglează nivelurile de zahăr din sânge, conform 20 min.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu