Alimentul care rezolvă constipația. Are puține calorii. Medic: Oamenii sunt foarte suprinși când le zic

Fotografie de la Max Rahubovskiy: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/toaleta-baie-wc-u-a-7045362/
Fotografie de la Max Rahubovskiy: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/toaleta-baie-wc-u-a-7045362/

Printre alimentele bogate în fibre care favorizeaza tranzitul intestinal se numără cele mai cunoscute: kiwi, cereale sau broccoli. 

Cu toate acestea, există și altele care nu sunt la fel de cunoscute și pot fi benefice pentru organism.

Pablo Ojeda, nutriționist spaniol, a zis că există un aliment foarte benefic care ne ajută dacă suferim de constipație, deși oamenii îl ignoră. „Știți ce are multe fibre, puține calorii și oamenii sunt foarte surprinși când le dau acest exemplu? Popcorn", a zis nutriționistul.

În acest fel, el a subliniat că floricelele de porumb sunt „un aperitiv minunat” care „ajută foarte mult să nu ai probleme cu digestia”. La fel, un alt avantaj pe care îl prezintă acest aliment este că „are puține calorii și este sățios”, a asigurat Ojeda.

Floricelele de porumb pot reprezenta o gustare excelentă, inclusiv atunci când urmezi o dietă sau încerci să duci un stil de viață sănătos, deoarece sunt o sursă bogată de fibre și antioxidanți. Totuși, nu orice tip de popcorn este benefic. Multe sortimente disponibile în comerț sau servite la cinema sunt pline de grăsimi, așa că este important să învățăm să alegem variante naturale.

O cană simplă de floricele fără adaosuri conține doar 30 de calorii, ceea ce o face o opțiune cu un aport caloric redus. În schimb, porțiile uriașe și nesănătoase servite în mall-uri pot ajunge până la 1200 de calorii, ceea ce poate afecta eforturile de a menține o greutate sănătoasă și echilibrată.

Prin urmare, cea mai bună opțiune este să vă pregătiți această gustare acasă, fie folosind un aparat special pentru popcorn, fie cu ajutorul cuptorului cu microunde, fir pur și simplu într-o tigaie.

VEZI ȘI: Super aliment. Medicul Anca Hâncu: Cred că ar trebui să-i fac reclamă! E senzațional / video - https://www.dcnews.ro/super-aliment-medicul-anca-hancu-cred-ca-ar-trebui-sa-i-fac-reclama-e-senzational-video_922900.html

VEZI ȘI: Medicul Carmen Dorobăţ spune la ce să fim atenţi când mâncăm porumb fiert - https://www.dcnews.ro/medicul-carmen-dorobat-spune-la-ce-sa-fim-atenti-cand-mancam-porumb-fiert_922206.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel