Cercetătorii de la Human Nutrition Research Center, din cadrul Universităţilor Tufts şi Maryland Baltimore County, au descoperit un aliment natural ce protejează împotriva inflamaţiilor și poate ajuta comportamentul şi funcţiile cognitive, scrie Pentru a releva efectele consumului de fructe de pădure asupra funcţiilor cerebrale şi asupra capacităţii creierului de a elimina toxinele, cercetătorii au efectuat studii pe șobolani de laborator. Studiu s-a bazat pe o dietă de fructe de pădure timp de 2 luni iar apoi au analizat creierele creaturilor după o iradiere ce imita modelul de îmbătrânire accelerată.
„Majoritatea bolilor de la nivelul creierului, precum Alzheimer şi Parkinson au un nivel crescut de proteine toxice. Fructele de pădure par să promoveze autofagia, mecanismul de curăţare natural al creierului, reducând acumularea de toxine”, a declarat specialistul Shibu Poulose. În prezent, oamenii de ştiinţă realizează un studiu pe subiecţi umani cu vârste cuprinse între 60 şi 75 de ani.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News