Alimentul minune pe care trebuie să îl consumi zilnic. Prof. dr. Vlad Ciurea: Este un adevărat panaceu!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele minune pentru organismul nostru.

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că există mai multe alimente minune pentru organismul nostru, așa că trebuie să profităm din plin de ele dacă ne dorim să fim sănătoși.

”Există alimente minune pentru organismul nostru. Fructele de pădure sunt extraordinare, avocado care este din ce în ce mai frecvent în piața românească, rodiile sunt foarte bune. În perioada aceasta a apărut și pepenele, pepenele verde, care este minunat pentru că te și hidratează.

Și în general toate fructele ajută activitatea cerebrală. Dar un element esențial rămâne usturoiul, indiferent de temperatura de afară! Și pătrunjelul și toate alimentele verzi care se duc exact unde trebuie și deschid celulele nervoase. Iar nucile reprezintă fructul potrivit pentru creier, chiar seamănă cu creierul”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre beneficiile usturoiului: Este un adevărat panaceu

Anterior, medicul a explicat de ce usturoiul rămâne a fi unul dintre cele mai importante alimente minune și de ce ar trebui să îl consumăm zilnic.

”Usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare... De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?

Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit să consume usturoi, de ce consumă acest usturoi?

Eu am lucrat în Danemarca și făceam o pauză, dacă nu aveam de operat. Poporul Danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, să își îmbunătățească starea genetică, așa că spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduceau un usturoi special, din Spania, care nu mirosea atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți. Mult mai bun și mai sănătos”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea anterior.

Ce vitamine conține usturoiul

Usturoiul conține mai multe vitamine importante, printre care se numără:

1. Vitamina C - Contribuie la întărirea sistemului imunitar și are proprietăți antioxidante.

2. Vitamina B6 (piridoxină) - Este importantă pentru metabolismul proteinelor, producerea hemoglobinei și funcționarea sistemului nervos.

3. Vitamina B1 (tiamină) - Ajută la transformarea carbohidraților în energie și susține funcționarea inimii, a mușchilor și a sistemului nervos.

4. Vitamina B2 (riboflavină) - Joacă un rol esențial în metabolismul energetic și în menținerea sănătății pielii și a ochilor.

5. Vitamina B3 (niacină) - Susține funcțiile metabolice și sănătatea pielii.

Potrivit Chat GPT, pe lângă aceste vitamine, usturoiul este și o sursă bună de minerale precum manganul și seleniul, care contribuie la diverse funcții biologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel