Milioane de români mănâncă acest produs, mai ales atunci când sunt pe fugă, fără să știe ce conține.
Despre hotdog este vorba. Acesta este consumat de mulți români, mai ales atunci când, după o zi obositoare de muncă, nu au timp să gătească și aleg să mănânce ceva pe fugă. Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a tras un semnal de alarmă cu privire la acest aliment și i-a avertizat pe români să citească etichetele produselor pe care le cumpără.
„Nu înseamnă că hotdog-ul este rău, trebuie doar să avem grijă pe care îl alegem. O chestie foarte mică, care e la îndemână și o mănânci în 5 minute, are un gust care vine de la zahăr, sare, conține 27 de aditivi. Mai bei o băutură carbogazoasă, mai mănânci o gumă și nu îți dai seama că în 10 minute, alergând până la serviciu, ai făcut 50 de aditivi. Sarea și zahărul pe care îi mănânci într-o gustărică ar trebui să îți ajungă pentru 4-5 zile.
Noi mai mâncăm după, că dacă ai mânca doar asta, ar fi ceva. Un crenvurst de genul acesta poate să ajungă doar la 10% carne de porc. Ar fi bine să ne uităm la eticheta chiflei, dacă are sau nu făină, e o componentă importantă a hotdog-ului.
Și la o brutărie trebuie să fie afișată eticheta. Dacă nu are, hai să nu cumpărăm. Depinde de producător, oricum cred că se găsește minim un plic, un plic și jumătate de zahăr în chiflă și două plicuri de sare. Toți aditivii sunt permiși, cât sunt în legislația națională, problema este cu cantitatea lor.”, a explicat Sorin Mierlea, președinte InfoCons, în cadrul emisiunii "Vorbește Lumea" de la PRO TV.
Președintele InfoCons a explicat și ce ce cantitate de sare și zahăr ar trebui să consumăm zilnic, astfel încât să nu ne punem sănătatea în pericol.
„Partea asta de sare și de zahăr a ajuns aproape să nu ne intereseze, la un fastfood cerem o porție de cartofi prăjiți cu multă sare, dar ceri și o băutură carbogazoasă pentru că ți se face sete. Și chestia asta duce la mai mult și mai mult. (...) Să ne întoarcem la hotdog, trebuie să citim eticheta.
Putem să fim puțin atenți la această zonă, dacă la muștar ingredientul principal nu este boaba de muștar, el trebuie să fie lăsat în magazin. Organizația Mondială a Sănătății ne zice să mâncăm 5 grame de sare pe zi și 10-12 de zahăr.
Dacă bei o băutură carbogazoasă, acolo undeva e cam 40% zahăr. E bun un pahar azi și un pahar săptămâna următoare. Dacă ai băut-o azi, nu mai mânca zahăr. Ai grijă cu ceea ce combini în continuare.”, a mai spus Sorin Mierlea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News