Alimentul pe care îl mănânci în fiecare zi, dar nu știi că îți poate afecta memoria

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Deși este unul dintre alimentele pe care le consumăm cel mai mult, reducerea sau eliminarea consumului său poate diminua riscul de a suferi de demență sau Alzheimer.

Alegeri prezidentiale 2024

Din ce în ce mai multe persoane din întreaga lume au probleme de memorie. Conform revistei medicale Mayo Clinic, simptomele variază în funcție de cauză.

Astfel, pot apărea modificări cognitive, cum ar fi pierderea memoriei, dificultăți în comunicare, coordonare deficitară sau confuzie și dezorientare, printre altele. De asemenea, pot apărea modificări psihologice, cum ar fi tulburările de personalitate, apariția depresiei, anxietății, agitației sau comportamentelor inadecvate. Pentru a preveni pierderea memoriei, este important să avem un stil de viață sănătos, să facem sport și să consumăm alimente benefice pentru organismul nostru.

Mâncarea care afectează memoria 

Potrivit unui studiu prezentat la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer 2024, consumul a doar 28 de grame de carne roșie procesată pe zi ar putea crește riscul de a suferi de demență cu 14%. Acest lucru se datorează faptului că alimentele precum baconul, mezelurile și alte cărnuri roșii procesate conțin nitrați, sodiu și grăsimi saturate.

Unele studii au avertizat deja că un consum regulat de carne roșie nu este benefic pentru organism. Potrivit Institutului Național al Cancerului, cărnurile roșii procesate provoacă daune genetice care duc la cancerul colorectal. În plus, revista medicală MedlinePlus subliniază legătura dintre consumul excesiv de carne roșie și bolile cardiace.

Cum putem preveni pierderea memoriei

Acestea sunt aspectele pe care trebuie să le avem în vedere pentru a evita pierderile de memorie, conform Mayo Clinic.

Activitate fizică zilnică: Activitatea fizică crește fluxul sanguin în întregul corp, în special în creier.

Minte activă: Stimularea minții prin activități precum cuvinte încrucișate sau orice alt hobby este benefică pentru a preveni pierderile de memorie.

Timp petrecut cu alte persoane: Interacțiunea socială poate preveni anxietatea și depresia, care uneori sunt cauze ale pierderii de memorie.

Organizare: Notarea lucrurilor importante pe care trebuie să le facem, cum ar fi întâlnirile medicale sau alte probleme.

Odihnă: Lipsa somnului suficient, somnul agitat sau perturbările pot provoca pierderi de memorie.

Alimentație sănătoasă: Consumarea de fructe, legume și pește, printre alte alimente sănătoase.

Controlul problemelor cronice de sănătate: Acordarea importanței cuvenite sănătății și controlul tensiunii arteriale mari, a diabetului sau oricărei alte boli, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel