Alimentul pe care îl mănânci zilnic, fără să știi că te lasă fără energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul!

Alimentul pe care îl mănânci zilnic, fără să știi că te lasă fără energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul! / Foto: Pixabay
Alimentul pe care îl mănânci zilnic, fără să știi că te lasă fără energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul! / Foto: Pixabay

Află în articol care este alimentul consumat zilnic de toți românii, care ne lasă fără energie.

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că pâinea este alimentul care ne lasă fără energie și că ar trebui consumată doar în cantități mici.

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea  în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Câtă pâine ar trebui să mâncăm zilnic

Cantitatea de pâine pe care ar trebui să o consumăm zilnic poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv vârsta, sexul, nivelul de activitate fizică și obiectivele individuale de sănătate sau de pierdere în greutate. În general, pâinea este o sursă importantă de carbohidrați, fibre și unele vitamine și minerale, potrivit Chat GPT.

Recomandările dietetice generale sugerează că aproximativ 45-65% din aportul total de calorii ar trebui să provină din carbohidrați, iar pâinea poate fi o parte sănătoasă a acestei proporții. Cu toate acestea, calitatea pâinii este, de asemenea, importantă. Pâinea integrală, bogată în fibre și nutrienți, este considerată o opțiune mai sănătoasă decât pâinea albă procesată.

În mod obișnuit, se recomandă să alegeți pâinea integrală, bogată în fibre și sănătoasă pentru inimă. Oricare ar fi cantitatea potrivită pentru dumneavoastră, este important să mențineți un echilibru general în alimentație și să acordați atenție la întreaga paletă alimentară și la necesitățile individuale ale organismului dumneavoastră.

Dacă aveți nevoie de recomandări specifice sau aveți condiții medicale particulare, este întotdeauna indicat să consultați un nutriționist sau un profesionist în domeniul sănătății pentru sfaturi personalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel