Alina Gorghiu a anunțat că a transmis o îndrumare procurorului general pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a drogurilor

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Vineri, Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a anunţat pe pagina de Facebook că a trimis către procurorul general, Alex Florenţa, o îndrumare referitoare la intensificarea activităţii privind combaterea drogurilor. 

'Date recente de la DIICOT confirmă că lupta împotriva fenomenului drogurilor necesită efort comun. Ieri: şapte persoane au fost reţinute în Constanţa pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, în urma unei anchete demarate în noiembrie 2022. Un alt traficant a fost prins la Cluj', a scris Alina Gorghiu, pe pagina de Facebook.

Ministrul a transmis ca 4.665 de dosare au fost rezolvate anul acesta, cu toate că efectivul de procurori este foarte redus.

'Ca să se înţeleagă situaţia bine: în Secţia de combatere a traficului de droguri din structura centrală a DIICOT lucrează doar 14 procurori. Care au în lucru 7.000 de dosare pe droguri, din care 2.700 au fost deschise în primele 6 luni', a mai scris ministrul.

Aceasta a mai menționat că  a înaintat o îndrumare către procurorul general pentru a intensifica activitățile ce privesc combaterea drogurilor.

'Am transmis o îndrumare procurorului general, Alex Florenţa, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri. Planurile de acţiune trebuie să vizeze şi componenţa de recuperare a prejudiciului', a adăugat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel