Alina Gorghiu: Alți doi fugari periculoși au fost aduși în România pentru a-și executa pedepsele

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, Alina Gorghiu, ministra Justiției, a anunțat că doi fugari periculoși au fost aduși în România pentru a-și executa pedepsele. 

Potrivit acesteia, Ionel Andreescu, condamnat la 6 ani și 6 luni pentru trafic de minori, a fost adus din Marea Britanie, iar Vasile Arcăleanu, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru trafic de droguri, a fost adus din Olanda. Alina Gorghiu a subliniat că traficul de persoane este o prioritate în cooperarea cu Regatul Unit, cu aproape 1200 de dosare active în 2024. Potrivit ministrei, peste 530 de fugari au fost aduși în România anul acesta, Regatul Unit fiind principalul partener în predarea acestora.

„Alti doi fugari periculoși au fost aduși în această noapte în România pentru a-și executa pedepsele.

Andreescu Ionel a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de minori. A fost adus din Marea Britanie, unde a fugit după ce justiția din România l-a condamnat pentru că a exploatat persoane vulnerabile.

M-am văzut chiar ieri cu omoloaga din Regatul Unit, Shabana Mahmood. Și am discutat despre acest subiect. Traficul de persoane este infracțiunea nr. 1 în cooperarea noastră cu Regatul Unit . Statistica arată că, anual, peste 500 de copii români devin victime ale traficului de persoane. În primele 6 luni ale anului 2024, avem aproape 1200 de dosare active privind traficul de persoane și minori. 235 de dosare sunt noi. România are din mai o Strategie Națională privind combaterea traficului de persoane (2024-2028). Ajutăm cum putem victimele. Ministerul Justiției oferă vouchere victimelor infracțiunilor, inclusiv pentru traficul de persoane.

Mulțumim partenerilor britanici. Sunt un mare sprijin în lupta noastră împotriva crimei organizate și sunt țara nr. 1 când vine vorba de predarea fugarilor. 140 de fugari au fost aduși de acolo în primele 8 luni ale lui 2024.

Arcăleanu Vasile, adus din Olanda, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru trafic de droguri de mare risc.

Cei doi se adaugă unui contingent de peste 530 de fugari aduși în țară anul acesta.", a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook. 

2. -imagine fara descriere- (alina-gorghiu-facebook_10365900.jpg)

Sursă foto: Captură Facebook Alina Gorghiu

VEZI ȘI: Alina Gorghiu: Regulile utilizării inteligenţei artificiale trebuie definite în clar de comunitatea internaţională

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, în cadrul Conferinţei informale a miniştrilor justiţiei din statele membre ale Consiliului Europei - Vilnius, Lituania, că regulile utilizării inteligenţei artificiale trebuie definite în clar de comunitatea internaţională.

Potrivit unui comunicat al MJ transmis, joi, AGERPRES, Alina Gorghiu a participat, miercuri şi joi, la Conferinţa informală a miniştrilor justiţiei din statele membre ale Consiliului Europei, desfăşurată în Vilnius, Republica Lituania. Tema Conferinţei a fost "Europa. Pe calea către răspundere pentru crime internaţionale comise în Ucraina".

Conferinţa a debutat cu semnarea de către Comisia Europeană a Convenţiei-Cadru A Consiliului Europei privind Inteligenţa Artificială, Drepturile Omului, Democraţia şi Statul De Drept, precizează sursa citată.

"Prin aceasta, se stabilesc principii şi norme generale comune pentru utilizarea responsabilă a inteligenţei artificiale. Sunt luate în considerare sănătatea umană şi mediul, precum şi aspecte socioeconomice, cum ar fi ocuparea forţei de muncă şi munca. Convenţia urmăreşte să protejeze drepturile omului, democraţia şi statul de drept şi să promoveze sisteme de inteligenţă artificială de încredere", a explicat Ministerul Justiţiei, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel