Alina Gorghiu clarifică modificările legislative: Codul Penal și Codul de Procedură Penală nu vor fi schimbate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a clarificat că recentul proces de modificare legislativă nu va afecta Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Modificările punctuale vizează doar Hotărârea Guvernului nr.970/2023 și Ordonanța Guvernului nr.27/2002, pentru care Ministerul Justiției va oferi suport tehnic. Gorghiu a subliniat că ministerul colaborează strâns cu Ministerul Educației pentru a îmbunătăți cadrul legislativ privind infracțiunile sexuale, și a respins fragmentele publicate recent care nu reflectă poziția oficială a Ministerului Justiției.

"În ședința Guvernului de ieri s-au decis modificări punctuale ale Hotărârii Guvernului nr.970/2023 precum și Ordonanței Guvernului nr.27/2002. Cadrul general în materie penală nu va face obiectul modificărilor, Codul penal si Codul de procedura penala fiind norme de aplicabilitate generala și care conțin deja soluții legislative ce răspund situațiilor care fac obiectul dezbaterilor.

Ministerul Educației va propune textul normativ pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.970/2023, respectiv ministerele competente în cazul Ordonanței Guvernului nr.27/2002.

Ministerul Justiției va oferi expertiza tehnică potrivit competențelor sale. Tematica este una extrem de sensibilă, iar rolul nostru este de a informa și proteja victimele. Ministerul Justiției derulează în prezent o companie de informare publică pe tema infracțiunilor sexuale. 

Ministerul Justiției colaborează extrem de bine cu Ministerul Educației în interesul cetățenilor. Și cu orice alt minister care are nevoie de expertiză tehnică de la Ministerul Justiției, pe orice tematică. 

Fragmentele publicate nu reprezintă poziția Ministerului Justiției. Apreciem activitatea Ministerului Educației în sensul de a îmbunătăți permanent cadrul legislativ în domeniul combaterii infracțiunilor sexuale", a transmis ministra Justiției, Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel