Alina Gorghiu: PNRR trebuie să rămână așa cum a fost aprobat

Alina Gorghiu: Viitoarea coaliție trebuie să închidă MCV
Alina Gorghiu: Viitoarea coaliție trebuie să închidă MCV

Alina Gorghiu, vicepreședintele  Senatului,  spune că PNL  e interesat de programul de guvernare, iar noua coaliție, cel mai probabil din PNL și PSD, trebuie să reformeze în continuare Justiția.

Decizia PNL pentru negocierile privind viitorul guvern va fi luată în BPN. Prioritățile rămân salvarea vieților românilor și menținerea ritmului de creștere economică.

PNL nu renunță la misiunea asumată în programul de guvernare, de a reforma România. Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste, imposibil de pus în practică în condițiile actuale. Cei care doresc să vină, alături de noi, la guvernare, să aibă în vedere că:

- PNL nu dorește să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală și este exclus să introducem impozite și taxe noi;

- PNRR trebuie să rămână așa cum a fost aprobat;

- Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” trebuie să fie implementat pentru că există deja solicitări de la primari din toate partidele politice;

- referitor la Justiție, nu avem voie să facem pași înapoi. Viitoarea coaliție trebuie să închidă MCV;

- mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării și a administrației publice;- ne interesează ceea ce putem livra pentru populație, programul de guvernare, obiectivele, NU oameni și funcții.

Rareș Bogdan: Justiția, minister vital pentru PNL

Rareș Bogdan a descris, luni,   ”câteva linii roșii” în negocierile cu PSD. Printre ele, a enumerat reforma justiției: ”Este pentru noi un punct nodal. PNL va veni cu o propunere de ministru al Justiției, care să fie acceptată de populație. (...) Este vital pentru PNL, suntem singurii care putem garanta că reforma justiției continuă”. 

”Ce vă pot spune este că PNL va da premierul, cum este normal, iar numele acestuia este apanajul președintelui, deci domnia sa va face nominalizarea.” a continuat Rareș Bogdan. Cu PSD, va fi o alianță paritară, a punctat liderul PNL. El a afirmat că nu vor exclude UDMR de la guvernare, dând, însă, de înțeles că partenerii de la UDMR vor primi mai puțin la împărțire. ”A fost un partener care s-a comportat elegant și corect și nu avem niciun motiv să excludem UDMR dintr-o viitoare construcție, chiar dacă am construi cu PSD și am avea majoritate și fără domniile lor, nu e cazul, trebuie să fie în continuare în Guvern, sigur, nu ca într-un guvern minoritar, cu atât de multe ministere, dar într-un guvern în care să aibă două-trei portofolii” a spus Rareș Bogdan, în declarația de presă. 

El a mai spus: ”Singurul minister pentru care mă voi bate să fie la PNL este Ministerul Justiției. În rest, vor fi discuții firești, a ținut să mai precizeze liderul PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel