Alivencile moldovenești sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative. Iată cum se prepară. Nu ai cum să le refuzi vreodată.
Ingrediente
250 g mălai
1 l lapte
5 ouă
500 g brânză de vaci
100 g brânză de oaie
200 ml smântână
70 g unt
1 linguriță sare
Vezi și: Plăcintă cu smântână. Rețeta veche de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul
Alivenci moldovenești, rețetă. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Atunci când dă în clocot, adăugați mălaiul, ca atunci când faceți mămăligă. Amestecați constant pentru a nu se forma cocoloașe. După 10 minute, dați de pe foc și lăsați la răcit. Între timp, preîncălziți cuptorul. Într-un vas mic, separați ouăle.
Alivenci moldovenești, rețetă. Într-un castron, mărunțiți brânza cu furculița sau daca e mai tare o puteți da pe răzătoarea mică. Amestecați brânza cu smântâna și adăugați gălbenușurile, scrie acasalaromani.ro. Bateți albușurile cu un vârf de linguriță de sare până se întăresc.
Vezi și: Cornuri cu magiun de prune, rețeta copilăriei. Cum o pregătea bunica
Alivenci moldovenești, rețetă. Amestecați terciul de mămăligă cu crema de brânză. Încorporați albușurile, cu mișcări ample. Ungeți o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă.
Alivenci moldovenești, rețetă. Dacă doriți, puteți presăra deasupra cașcaval ras. Dați la cuptor la foc mediu, pentru 35-40 minute sau până când vedeți că se rumenește la suprafață. Serviți aperitivul cald, cu smântână cremoasă deasupra.
Vezi și: Frigănele sărate. Cea mai rapidă și savuroasă gustare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu