Alpinist utilitar din Galați, la un pas de tragedie, după ce o pensionară nemulțumită a început să tragă de corzile de care bărbatul atârna la etajul 11

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

O un alipinist utilitar a fost la un pas de moarte, după ce o pensionară nemulțumită, care locuia la etajul opt, a început să tragă de corzile de care acesta atârna la etajul 11.

Totul a avut loc la un bloc turn cu 12 etaje, dintr-un cartier din Galați, unde o echipă de alpinişti utilitari realizau o evaluare pe faţada clădirii.

"După ce echipa noastră a instalat toate corzile de alpinism pentru coborârea (în vederea evaluării/estimării unor lucrări) un alpinist utilitar a coborât de pe terasa blocului (de la etajul 13) spre etajul 11 al clădirii. În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul 8 a prins cu mâna cele două corzi ale alpinistului, le-a tras în casă şi a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat fiind în imposibilitate fizică să urce sau să coboare”, a povestit Silviu Mădălin Bălan, colegul alpinistului, potrivit adevarul.ro.

"A vrut să facă rău cu intenţie"

"A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului. (...) Consider că, în urma faptelor, persoana respectivă era foarte conştientă de ce făcea: trăgea de corzile unui alpinist utilitar, aflat la lucru, suspendat în aer şi auzea foarte bine când toţi îi cereau să dea drumul la corzi întrucât alpinistul putea să cadă, dar a vrut să facă rău cu intenţie şi a pus în pericol de moarte viaţa unui om”, a spus colegul alpinistului”, a mai spus Silviu Mădălin Bălan. 

Femeia ar fi recurs la un asemenea gest pentru că nu ar fi fost mulțumită de activitatea pe care o efectua alpinistul utilitar în dreptul geamurilor de la locuința sa, potrivit IPJ Galați.

Dosar penal

„În cursul zilei de marți, 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a anunțat Poliția Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel