Alt bombardament asupra taberei de refugiați din Gaza: IDF se apropie cu atacul de un spital. Imagini cu dezastrul lăsat în urmă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Israel a bombardat pentru a doua oară, în decurs de două zile, tabăra de refugiați Jabalya din nordul Fâșiei Gaza, ceea ce a stârnit îngrijorări privind crimele de război. Acest atac a avut loc în timp ce mai multe națiuni au luat măsuri diplomatice și au condamnat ofensiva Israelului în enclava asediată.

De asemenea, loviturile aeriene israeliene au afectat zona spitalului Al Quds din orașul Gaza, unde medicii susțin că se aflau până la 14.000 de persoane strămutate, conform directorului spitalului. Atacurile au început miercuri seara și au continuat până joi dimineața, apropiindu-se tot mai mult de un alt spital, potrivit declarațiilor dr. Bashar Mourad pentru CNN, făcute printr-un apel telefonic.

Aceste evenimente au avut loc în timp ce a început prima evacuare autorizată din enclava asediată.

VEZI ȘI: Șeful diplomației UE se declară „consternat” de numărul mare al civililor palestinieni uciși în tabăra de refugiați

A doua lovitură masivă în Jabalya a provocat daune catastrofale suplimentare, distrugând mai multe clădiri în cartierul Falluja al taberei, conform imaginilor de pe teren care arată un crater adânc și oameni care caută printre dărâmături în căutarea victimelor.

Aparatul de apărare civilă din Gaza, controlat de Hamas, a descris atacul drept un "al doilea masacru". Lovitura aeriană a provocat moartea a cel puțin 80 de persoane și rănirea a altor câteva sute, conform declarațiilor dr. Atef Al Kahlout, directorul spitalului indonezian din Gaza. El a declarat pentru CNN că mai multe cadavre sunt scoase din dărâmături, iar majoritatea victimelor sunt femei și copii.

Forțele de Apărare a Israelului (IDF) au anunțat că atacul de miercuri a vizat un complex de comandă și control al Hamas și că au "eliminat" teroriștii Hamas "pe baza unor informații precise".

IDF a adăugat într-o declarație că "Hamas construiește intenționat infrastructura sa teroristă în clădiri civile, punând în mod intenționat în pericol civili".

Aceste atacuri aeriene au avut loc în ziua de după ce avioanele israeliene au lovit tabăra într-o zonă aproape de Falluja, marți, ucigând sau rănind sute de persoane, conform medicilor, și generând noi proteste legate de creșterea numărului de victime civile în Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel