Alt spital al groazei în România. Cuvintele înfiorătoare ale unei mame

femeie
femeie

După ce chirurgul Dan Oprea a vorbit despre neregulile de la Spitalul Județean din Ploiești, iată că ies la iveală lucruri șocante și la alte instituții medicale.

De această dată este vorba despre Spitalul Judeţean din Craiova, unde bebeluşii mor pe capete, după cum au povestit mai multe persoane care au avut de suferit ca urmare a tratamentului în această unitate.

Raluca Lepădat, o femeie care a adus pe lume un copil de 1,7 kilograme, la acest spital, a avut parte de o întâmplare cruntă. Copilul, care a venit pe lume în a 32-a săptămână de sarcină, era sănătos şi avea mari şanse să evolueze favorabil. Din păcate, lucrurile nu au stat deloc aşa, iar femeia spune că, din cauza condiţiilor jalnice din spital, micuțul a contractat o infecţie şi a pierit după 24 de zile de la naştere.

Potrivit anatomopatologilor din spital, copilul a murit din cauza unei septicemii. Mama lui a zis că, în momentul în care a văzut că starea pruncului era din ce în ce mai gravă, a încercat să-l externeze, dar nu a obținut aprobarea medicilor, care au susţinut că totul este sub control. Deşi aflase că la Terapie Intensivă copiii mureau pe capete, nimeni nu a lăsat-o să ia măsuri care i-ar fi putut salva viaţa micuţului.

Medicii au încercat să dea vina pe mamă pentru moartea micuțului

"Am venit cu un braţ de analize, făcute unele cu o zi înainte de a naşte. Au rămas fără replică. De-a lungul întregii perioade au încercat să mă învinuiască pe mine pentru infecţia copilului. Mi-am făcut analize la un laborator privat ca să le demonstrez că nu au dreptate", a mărturisit Raluca Lepădat, într-o scrisoare transmisă Gazetei de Sud.

În momentul în care copilul a murit, medicii au refuzat să îi dea femeii trupul neînsuflețit, spunând să îl lase la spital pentru a-l incinera. După multe insistențe, femeie a putut lua corpul copilului.

Acest caz nu este singular

"Am plecat, aşadar, acasă, nu cu copilul în braţe (gest pe care nu am avut şansa să-l fac), ci cu el într-un sicriu. Nu eram liniştită privind îmbălsămarea, având în vedere că era luna iulie, că aspectul lui era ciudat, şi am căutat pe cineva la Târgu Jiu pentru asta. Prima replică a persoanei a fost de unde am luat copilul în starea asta de putrefacţie (făcuse viermi). De la spital, am răspuns. Da, dar nu de la frigider. Atunci mi-am amintit că-i autopsiau şi îi lăsau pe o masă aruncaţi, unde bătea soarele şi îi putea lua oricine (soţul meu a avut şocul acesta când l-a văzut pe al celorlalţi pus acolo şi i-am anunţat tatăl să se ducă să-l ia). A zis că, dacă acolo unde lucrează el ar da un trup în acea stare, ar «da cu subsemnatul”, a scris mama îndurerată într-o scrisoare.

Femeia a spus că situația prin care ea a trecut nu este singulară, fiind și alți părinți care au avut parte de aceeași nenorocire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel