Altercație între jandarmi și fermieri în vama Nădlac. Agricultori români au vrut să blocheze punctul de trecere a frontierei

Altercație între jandarmi și fermieri în vama Nădlac. Agricultori români au vrut să blocheze punctul de trecere a frontierei 1
Altercație între jandarmi și fermieri în vama Nădlac. Agricultori români au vrut să blocheze punctul de trecere a frontierei 1

Nemulțumiți că afacerile lor sunt în pericol din cauza cerealelor din Ucraina, fermierii români protestează, azi, în toată ţara. 

Agricultorii au anunțat că vor paraliza patru vămi şi portul Constanţa. De asemenea, proteste vor i și în faţa sediului Comisiei Europene din Bucureşti, de unde vor pleca în marş către ministerul Agriculturii.

Potrivit organizatorilor, protestele vor fi în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

Proteste sunt ultima soluție la care au recurs fermierii români pentru a trage un semnal de alarmă faţă de concurența cu care se confruntă cu cerealele din Ucraina.

În vama Nădlac, jandarmii au încercat să-i oprească pe fermierii care au vrut să blocheze punctul de trecere a  frontierei. Oamenii legii i-au îmbrâncit pe agricultorii români, care protestau.

1. Altercație... (altercatie-intre-jandarmi-si-fermieri-in-vama-nadlac--agricultori-romani-au-vrut-sa-blocheze-punctul-de-trecere-a-frontierei_38196200.jpg)

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunțat Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Timp de mai multe ore, sute de vehicule şi utilaje agricole se vor deplasa, în coloană, cu viteză redusă pe artere din mai multe judeţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel