(VIDEO) Alternativă la combustibilii fosili: O companie tranformă fecalele umane în combustibil pentru a încălzi casele și a găti alimente

Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

O companie transformă deșeurile umane într-o alternativă la cărbune. Cărbunele rezultat poate fi folosit pentru orice, de la încălzirea caselor până la gătitul alimentelor.

Alegeri prezidentiale 2024

Sanivation, o companie cu sediul la 100 km de capitala Keniei, Nairobi, consideră că afacerea de a transforma deșeurile neplăcute în combustibil este una profitabilă, potrivit Euronews.

Deșeurile sunt tratate la temperaturi ridicate pentru a ucide bacteriile, înainte de a fi amestecate cu rumeguș și transformate în brichete, blocuri de cărbune comprimate în mod tradițional sau alți combustibili pentru a ajuta la aprinderea unui foc.

”Oamenii obișnuiau să creadă că va mirosi mult, dar nu a fost cazul pentru că tratăm deșeurile foarte bine pentru a face produsul”, a spus el. A adăugat că produsul a fost ”absorbit piață mult mai repede” decât se aștepta, iar compania abia reușește să facă față cererii. 

Beneficiile combustibilului rezidual uman

Există beneficii pentru mediu în crearea acestui tip de combustibil.

”Folosirea acestui combustibil este foarte importantă pentru mediu, deoarece pentru fiecare tonă pe care o vom folosi, salvăm 33 de copaci. Amintiți-vă că luăm și un produs inutil pe care oamenii obișnuiau să-l arunce”, a spus Manda.

Potrivit organizației de caritate Water.org, 41% dintre kenyeni nu au acces la soluții de salubritate de bază. Programul comun de apă al OMS și UNICEF estimează că 8,5% din populația de acolo a practicat defecarea în aer liber în 2020.

Sanivation a vizat inițial gospodăriile ca principali clienți, dar a trecut și la aprovizionarea fabricilor și întreprinderilor.

Una dintre acestea este ferma de flori Larmona, care gătește alimente la fața locului pentru angajații lor și obișnuia să folosească cărbune și lemn de foc.

Brichetele de cărbuni din deșeuri umane sunt mai ieftine, iar managerul Mary Wangui spune că există și alte beneficii. ”De asemenea, dacă comparați de la căldura cărbunelui clasic și căldura brichetelor de cărbune din deșeuri umane, căldura de la brichete durează mai mult, ceea ce înseamnă că folosim mai puțin în comparație cu ceea ce obișnuiam să folosim acolo înainte”, a adăugat ea.

Mai puține emisii de carbon

Potrivit Kenya Forest Service, cărbunele furnizează energie pentru 82% din populația urbană și 34% din gospodăriile rurale.

”Brichetele sunt o alternativă bună la cărbune și lemn și, în special, sunt fabricate în cea mai mare parte din deșeuri, astfel încât reduc copacii care sunt tăiați”, explică Nickson Otieno, expert în sustenabilitate și CEO la Niko Green.

"În al doilea rând. dacă sunt bine făcute, ard eficient, astfel încât eliberează mai puține emisii toxice în aer. Deci asta are un impact foarte bun asupra sănătății, dar și impact asupra mediului în comparație cu modul în care arde cărbunele sau lemnul" .

Prin intermediul inițiativei, compania a reușit să creeze locuri de muncă, precum și să convingă organizațiile consacrate să opteze pentru o sursă de energie ecologică.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel